La Fundació EINA convoca les Beques per a estudiants de Nou Accés al Grau de Disseny amb la intenció d’estimular la vocació i l’excel·lència en el camp del disseny, guardons que han obtingut per al curs 2023-2024 Simon Fernandez Katz, Beca al Talent; juntament amb Laura Álvarez Cañellas, Laia Moliner Martinez i Aina Ventura Malagarriga, Beques de Nou Accés.
Aquest curs acadèmic també s’ha atorgat a Elisabeth Boix Castañe el Premi Extraordinari de la Fundació EINA, que valora l’excel·lència en l’assoliment d’objectius, el seu talent, motivació i esforç, i és tot un reconeixement als mèrits acadèmics i personals d’aquesta estudiant de primer curs del Grau de Disseny.
D’esquerra a dreta: Simon Fernandez Katz, Elisabeth Boix Castañe, Laia Moliner Martinez, Aina Ventura Malagarriga i Laura Álvarez Cañellas.
Tots ells comenten què ha suposat l’obtenció d’aquests guardons i per què han triat EINA per fer els seus estudis de Grau de Disseny:
Simon Fernandez Katz, Beca al Talent de la Fundació EINA 2023-2024
Simon ha estudiat al Liceu Francès de Buenos Aires. “L'afinitat de la meva mare pel disseny va fer que des de ben petit jo ja tingués decidit la meva orientació universitària. Barcelona sempre va representar aquest somni, i tant la ubicació com les conviccions d’EINA em van semblar l’escenari ideal per aprendre i explorar tots els aspectes del disseny”, comenta.
Per a ell: “Rebre aquesta beca és un honor immens pel qual estaré eternament agraït. No puc esperar a integrar-me i aportar a la comunitat d’aquesta escola que tanta il·lusió em genera”.
Laura Álvarez Cañellas, Beca de Nou Accés de la Fundació EINA 2023-2024
Laura ha cursat tota l'ESO i el batxillerat a l'Institut Ernest Lluch de Barcelona. “Vaig triar l'EINA perquè, a més de considerar-la la millor opció acadèmica per mi, tenia un ambient i una filosofia de vida i d'estudis que em va cridar molt l'atenció d'entrada i amb la que vaig sentir una gran connexió les dues primeres vegades que vaig visitar-la. A més, se'm va acollir de molt bona manera des del primer dia, i això va fer que em sentis més propera amb l'escola i va ajudar a l'aparició del sentiment de pertinença al centre”, explica.
I afegeix: “Aquesta beca em suposa un grandíssim ajut, suposa la millor oportunitat que se m'ha donat en la vida i m'aporta molta confiança en mi mateixa saber que tanta gent creu en mi i en les meves capacitats (tant artístiques com personals). Tinc moltes ganes de començar aquesta nova etapa en la meva vida”.
Laia Moliner Martinez, Beca de Nou Accés de la Fundació EINA 2023-2024
A Laia sempre li ha apassionat l’art. “Vaig estudiar batxillerat a l'Escola Massana de Barcelona i vaig veure que la millor continuació per a mi i les meves aspiracions professionals era cursar el Grau de Disseny a EINA. Aquesta universitat ofereix programes acadèmics i recursos que s'ajusten perfectament als meus interessos i al que vull aconseguir en el futur”, assegura.
“La beca que he rebut representa una gran gratitud pel meu esforç i dedicació en els meus estudis i la meva vocació. És un reconeixement que valora el meu treball constant i les meves capacitats, i em motiva a continuar treballant amb passió per assolir els meus objectius acadèmics i professionals. A més, aquest guardó també em dona l'oportunitat de seguir creixent com a professional, ja que em permetrà accedir a recursos que reforçaran el meu aprenentatge i la meva formació. Estic molt agraïda i compromesa per aprofitar al màxim aquesta oportunitat que se m'ha concedit”, diu Laia.
Aina Ventura Malagarriga, Beca de Nou Accés de la Fundació EINA 2023-2024
Aina ha estudiat el batxillerat artístic a l'escola Garbí Pere Vergés d'Esplugues de Llobregat. “He escollit EINA ja que penso que em pot ajudar a buscar la meva pròpia visió més extensa i detallada del disseny, ajudar-me a buscar el per què de les coses i a fomentar i a treure profit de la meva creativitat. Per tot el que he pogut veure a les portes obertes del 2022 i 2023 i pel que m'han parlat, penso que els valors, l'entorn i la manera d'educar d’EINA encaixen perfectament amb mi”, detalla.
I puntualitza: “Aquesta guardó em suposa una gran ajuda econòmica, però no només això, sinó que també és una empenta per continuar formant-me i fomentant els meus coneixements, i un reconeixement no només al meu expedient acadèmic, sinó a mi mateixa”.
Elisabeth Boix Castañe, Premi Extraordinari de la Fundació EINA 2022-2023
Elisabeth començarà segon del Grau del Disseny el curs vinent. “Abans d’assistir a EINA, vaig fer CFGS de disseny tèxtil a Terrassa i un curs anual a IED anomenat Global Design. Actualment, treballo a l'hivern com a professora d'esquí i entre setmana a una pastisseria com a coordinadora de càtering”, explica.
I detalla: “Vaig participar en la creació de VisibleMask, mascaretes transparents per a sords-muts. També vaig tindre l'oportunitat de crear el Swaddy, projecte per nens prematurs, amb col·laboració de Hevender, un grup de metges d'Hospital Germans Trias i Pujol. Aquests dos projectes em van fer veure que necessitava una base més tècnica per poder continuar creant projectes com aquests. Va ser aleshores que vaig descobrir EINA. Vaig percebre EINA com una universitat que, a més de vetllar pel benestar dels alumnes, valora la creativitat i proporciona eines per sortir de la zona de confort i créixer i aprendre de forma professional”.
Per a ella: “És un honor ser reconeguda per la dedicació i l'esforç que, de vegades, creiem que només un mateix valora. Així que gràcies per fer-me visible, això m'encoratja encara més a seguir treballant amb passió. Estic molt emocionada i agraïda per aquest premi tan especial”.