Beques de Nou Accés i Premi Extraordinari de la Fundació EINA

Beques de Nou Accés i Premi Extraordinari de la Fundació EINA

La Fundació EINA convoca les Beques per a estudiants de Nou Accés al Grau de Disseny amb la intenció d’estimular la vocació i l’excel·lència en el camp del disseny, guardons que han obtingut per al curs vinent Pol Ortuño Dalmau, Beca al Talent; juntament amb Silvia Baba Brugués, Mireia Clusells Escalé i Carla Oliver Martinez, Beques de Nou Accés.

Aquest curs acadèmic també s’ha atorgat a Clara Barrantes Cepas el Premi Extraordinari de la Fundació EINA, tot un reconeixement als mèrits acadèmics i personals d’aquesta estudiant de primer curs del Grau de Disseny, que valora l’excel·lència en l’assoliment d’objectius, el seu talent, motivació i esforç. 

Beques de Nou Accés i Premi Extraordinari de la Fundació EINAD'esquerra a dreta: Clara Barrantes Cepas, Pol Ortuño Dalmau, Mireia Clusells Escalé, Carla Oliver Martinez, Silvia Baba Brugués.

Tots ells ens comenten què ha suposat l’obtenció d’aquests guardons i per què han triat EINA per fer els seus estudis de Grau de Disseny:

Pol Ortuño Dalmau, Beca al Talent de la Fundació EINA 2022-2023
Pol ha estudiat batxillerat humanisticoartístic a La Salle Manlleu, on va descobrir la seva passió pel disseny. “Haver estat guardonat representa per mi tot un reconeixement i, sobretot, una gran mostra de confiança en mi i el meu desenvolupament com a dissenyador; estic enormement agraït a la Fundació EINA per la seva positiva projecció de futur pel que fa al meu pas per la universitat. Així mateix, suposa un fort estímul pels meus estudis a EINA i una sòlida motivació per començar a endinsar-me en el món del disseny”. 

I afegeix: “D’entre totes les universitats, he escollit EINA pel model híbrid del seu pla d'estudis, que permet experimentar amb diverses àrees del disseny per tal d'acabar confeccionant un perfil personal, propi i complet. Així mateix, crec que el pes que tenen els projectes i el treball en grup en el seu pla d’estudis permet extreure una visió transversal i enriquidora del disseny”. 

Silvia Baba Brugués, Beca de Nou Accés de la Fundació EINA 2022-2023
Silvia ha cursat els estudis de batxillerat a l’Escola Pia de Terrassa. Per ella: “Haver estat becada suposa una gran oportunitat per a potenciar les meves habilitats i desenvolupar-me com una professional competent en l’àmbit del disseny i complir el meu somni de contribuir a la societat aportant valors estètics i morals”. 

“He triat EINA perquè considero que té un enfocament molt innovador en l’ensenyament i és el que busco a la meva futura etapa universitària. L’entorn físic d’EINA també em resulta inspirador per tal de poder treballar les assignatures impartides d’una manera més pràctica”, comenta. 

Mireia Clusells Escalé , Beca de Nou Accés de la Fundació EINA 2022-2023
Mireia, estudiant de batxillerat artístic a l’Escola d’Art de Vic, ha escollit EINA “principalment perquè en disseny em va semblar la més potent i també per un tema de familiaritat entre alumnes, professorat i treballadors de l’escola”. 

Per ella: “Rebre aquest guardó és una gran oportunitat que aprofitaré amb moltíssimes ganes d’aprendre i de formar part d’aquesta ‘família’”.

Carla Oliver Martinez, Beca de Nou Accés de la Fundació EINA 2022-2023
Carla també ha estudiat a batxillerat artístic a l'Escola d'Art de Vic. “Haver aconseguit aquest guardó em suposa una felicitat immensa doncs no m'imaginava estudiar una altra cosa que no fos aquesta i a l'escola EINA i si no hagués estat gràcies a la beca de la Fundació EINA, aquest desig seria difícil d'aconseguir-lo. El que és intangible i el que desprèn aquesta escola, estic segura que em farà, el dia de demà, una professional amb un punt de mira molt més ampli per poder abordar el disseny d’una forma més global i integradora”.

Per ella triar EINA ha estat “fruit d'informar-me al Saló de l'Ensenyament i a través d'internet sobre el concepte formatiu i vivencial amb segell propi del centre, i el dia de la visita de portes obertes és quan vaig saber que era on volia formar-me i créixer artísticament, creativament, professionalment i com a persona durant els meus propers anys acadèmics. Em vaig enamorar”.

Clara Barrantes Cepas, Premi Extraordinari de la Fundació EINA 2021-2022
Clara ha estudiat primer del Grau de Disseny a EINA després haver cursat el batxillerat artístic a l'Escola d'Art La Industrial. “Vaig escollir EINA perquè m'oferia uns estudis de disseny amb vessant artístic, que era el què m'interessava. A més a més, per la seva versatilitat d'assignatures que em permetien crear el meu propi camí”, ens comenta. Per mi: “Aquest premi és un reconeixement dels meus esforços al llarg del curs, una ajuda econòmica per poder seguir amb els estudis, i una gran motivació per continuar creant i col·laborant a EINA."

La Beca de Nou Accés estableix un descompte del 50% del preu del crèdit durant el primer any del Grau de Disseny, i es renova per anys consecutius sempre que es mantingui un alt aprofitament acadèmic. El Premi Extraordinari suposa la bonificació del 50% dels cost dels estudis en la matrícula del curs següent. 

Beques de Nou Accés i Premi Extraordinari de la Fundació EINA

D'esquerra a dreta, a dalt: Sonia Mulero, patrona de la Fundació EINA i membre de la Comissió de Beques; Mar Saiz, coordinadora de primer curs del Grau de Disseny i membre de la Comissió de Beques; Silvia Baba; Miquel Molins, president de la Fundació EINA; Àxel Legares, adjunt a direcció i membre de la Comissió de Beques. A baix: Carla Oliver; Mireia Clusells; Jordi Peraferrer, coordinador del pla d’acció tutorial del Grau de Disseny i membre de la Comissió de Beques; Pol Ortuño; Clara Barrantes.