Atacama

Atacama: taller de disseny transcultural

La Universidad del Desarrollo de Chile (UDD) i EINA realitzaran el mes d’octubre el taller de disseny transcultural sobre les deixalles de roba de marca que es troben al desert d’Atacama. 

Aquest workshop, que compta amb la participació dels alumnes de Direcció d’Art del Grau de Disseny de la UDD i dels estudiants de 4t del Grau de Disseny, de l’àmbit de Producte, té com a propòsit principal l’elaboració i la posada en coneixement de projectes que comuniquin problemàtiques globals amb incidències en comunitats locals i específiques per a les cultures implicades, sense distorsionar una meta comuna i articulada.

La roba acumulada a la zona d'Alt Hospici, al nord de Xile, està fabricada a la Xina o Bangla Desh i es compra a Berlín o Los Angeles. Almenys 39.000 tones de roba mai venuda o usada acaben com a escombraries exposades a la superfície. Amagada sota la sorra del desert hi ha més peces tapades, en un intent infructuós per evitar incendis tòxics, pels químics i teles sintètiques que componen les peces.