André Ricard, DesignEuropa Award

André Ricard, Premi DesignEuropa 

André Ricard, dissenyador industrial i exprofessor d’EINA, ha guanyat el Premi DesignEuropa concedit per l’Oficina de la Propietat Intel·lectual de la Unió Europea per la seva destacada trajectòria creativa.

En rebre la notícia, André Ricard compartia la seva il·lusió per aquest guardó: “Merèixer el DesignEuropa d'aquest any és evidentment un gran honor, sobretot per veure qui l'atorga i perquè premia tota una trajectòria professional. Un premi que als meus anys es valora particularment!”.

A EINA, André Ricard, pioner del disseny industrial a Espanya, va organitzar el departament de disseny de producte el 1993, que va dirigir fins l’any 1999. Fundador i posteriorment president de l’ADI-FAD i vicepresident de l’ICSID (International Council of Design), en la dilatada carrera professional d’André Ricard destaquen, entre molts altres, els dissenys de la torxa dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92, la remodelació del Pati del Parlament de Catalunya, la làmpada Tatu o el cendrer Copenhagen.

El documental ‘André Ricard. El diseño invisible’, de Poldo Pomés, recull la seva trajectòria i aportació al disseny industrial, i es pot veure a la Galeria Santa & Cole de Barcelona els dies 14, 21 i 28 d’octubre a les 19h prèvia reserva al mail: galeria@santacole.com.

Imatge de capçalera del documental ‘André Ricard. El diseño invisible’