America Sanchez design for EINA

America Sanchez, Premi Laus d’Honor 2020

America Sanchez, dissenyador gràfic, fundador i responsable de l'àrea de disseny gràfic d’EINA i creador de les dues primeres imatges gràfiques del centre, rep el Premi Laus d’Honor 2020, atorgat per l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics (ADG-FAD) per la seva aportació a la definició de la professió i a la docència, per la creació d’un imaginari emblemàtic per a la ciutat de Barcelona i per la seva contribució a la cultura gràfica del país.

L’ADG-FAD homenatja la trajectòria i llegat d’America Sanchez, il·lustrador, pintor, fotògraf, grafista, agitador cultural i artista, amb un estil eclèctic, camaleònic, inclasificable i absolutament genuí.

“El disseny gràfic a Barcelona no s’entendria sense la figura d’America Sanchez” comenta Teresa Bastardes, Responsable de Col·leccions del Museu del Disseny de Barcelona, al vídeo dels Laus d’Honor 2020 que parla de la vida i obra d’America Sanchez a través del testimoni de diferents personalitats (Norberto Chaves; assessor en identitat corporativa, assagista i docent; Arnal Ballester, il·lustrador; i Daniel Ayuso, president de l’ADG-FAD).

L’ADG-FAD també destaca el paper d’America Sanchez com a docent i, en particular, com a fundador i professor de l’escola EINA, que en la seva gestació es regia per un model de formació molt experimental, obert i humanista. La seva tasca com a professor va esdevenir una experiència d’aprenentatge recíproc per a l’America, qui aplicaria de manera conscient en el seu propi estudi tots els coneixements i metodologies que compartia amb l’alumnat a l’aula.

America Sanchez a classe (80s) America Sanchez a classe (80s)
Disseny d'America Sanchez (curs 1989-90) Disseny d'America Sanchez (curs 1989-90)
Disseny d'America Sanchez Disseny d'America Sanchez
Il·lustració d'America Sanchez Il·lustració d'America Sanchez