"Adlego" - Ignasi Ayats

Adlego, d'Ignasi Ayats, Premi gaudeamusPROJECTA Innova

Ignasi Ayats ha guanyat el Premi gaudeamusPROJECTA Innova 2019, concedit pel Col·legi Oficial de Disseny Gràfic de Catalunya, pel seu Treball Final de Grau de Disseny 'Adlego', tutoritzat per Pilar Górriz i Laia Clos.

Els Premis gaudeamusPROJECTA reconeixen i premien l'excel·lència acadèmica dels projectes de fi de grau en disseny gràfic i en aquesta tercera edició s'han presentat 100 candidatures.

‘Adlego’ especula sobre la possibilitat d’una política centrada únicament en el contingut, prescindint del brànding polític i les estratègies de publicitat o màrqueting. Planteja també noves formes de comunicació i nous funcionaments electorals centrats en un objectiu: aconseguir una política informada, amb una decisió personal i evitar que les decisions es vegin influenciades. Es tracta d’un projecte de design fiction que pretén generar debat al voltant del sistema electoral actual i replantejant la manera en la qual el disseny participa de la política i la relació entre la ciutadania i la política.