Xavier Rubert de Ventós

Adéu a Xavier Rubert de Ventós

El dissabte 28 de gener, ha mort als 83 anys Xavier Rubert de Ventós, filòsof, escriptor i polític, amb una estreta vinculació amb EINA des dels seus inicis, reconeguda amb el premi Amic d’EINA el 1987.

Durant els anys 60 i 70, Xavier Rubert de Ventós col·laborà amb EINA impartint l'assignatura Teoria de la sensibilitat, dels estudis de disseny, així com diversos seminaris i conferències: “Introducción al hecho arquitectónico” dins del curset d'Arquitectura i urbanisme (1967); la sessió dedicada a l'estructuralisme (1968); la conferència en els actes de fi de curs de 1975; i la conferència sobre Eugeni d'Ors en el seminari "La consagració de la primavera" (1982).

Xavier Rubert de Ventós és cofundador, juntament amb Eugenio Trias, Jordi Llovet i Antoni Vicens, del Col·legi de Filosofia, que va nèixer a EINA a l'any 1976, i estava format per un grup de debats i conferències de filosofia que es va celebrar durant tres anys a EINA, i va comptar amb la participació, entre altres, de Jean Baudrillard, José Mª Valverde i José Luis Aranguren. Posteriorment, el Col·legi de Filosofia va passar al Casal de Sarrià, després a la Casa Elizalde, fins a acabar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, integrat dins l'Institut d'Humanitats.

El Patronat i tota la comunitat d’EINA manifestem el nostre condol a la seva família i amics, i expressem el nostre sentit reconeixement pel seu compromís amb el món de les idees i el pensament crític.

Col·legi de Filosofia

Eugenio Trias, Jordi Llovet, Antoni Vicents i Xavier Rubert de Ventós a EINA.

Foto de portada:  El País, Marcel·lí Sàenz