Adriana Knouf, TTO

Autoensamblatge: Adriana Knouf

La pràctica d’Adriana Knouf travessa els anomenats mitjans humits (o “wet media”), l’art de l’era espacial i les futuritats trans i cuir. Adriana és fundadora de tranxxenolab, un laboratori nòmada d’investigació artística que promou les interrelacions entre formes de ser trans i xeno. 
 
La seva pel·lícula Temporal Transfer Orbit (“Òrbita de transferència temporal”) ens situa en un vector existencial que s’allibera de les repeticions de si mateix, i ens fa navegar cap a un altre espai-temps. Aquesta òrbita de transferència temporal implica l’aportació d’energia —d’investigació, de pràctica i de vida— i està estretament connectada amb les exploracions trans i cuir de Knouf sobre la vida a l’espai exterior. Basant-se en referències històriques que aborden el desig transgènere de trobar-se amb allò extraterrestre, la pel·lícula formula un experiment especulatiu de construcció de satèl·lits i missions espacials per a futurs queer i postcolonials. Aquestes missions es situen com a resistència al fins comercials, militars i expansionistes que dominen el període actual. Knouf proposa, d’aquesta manera, saltar a una nova òrbita —tant política i social com materialment— en què les possibilitats transfeministes a l’espai contemplen també experiències no humanes. 
 
La presentació de Temporal Transfer Orbit (TTO) va seguida d’una conversa entre Knouf y Manuel Cirauqui, director d’e i n a i d e a, el dia 1 de juny de 2023 a les 18:30h.

What is a Temporal Transfer Orbit? Adriana Knouf x einaidea, Digital Impact (Hac Te, UPC), Barcelona What is a Temporal Transfer Orbit? Adriana Knouf x einaidea, Digital Impact (Hac Te, UPC), Barcelona
What is a Temporal Transfer Orbit? Adriana Knouf x einaidea, Digital Impact (Hac Te, UPC), Barcelona What is a Temporal Transfer Orbit? Adriana Knouf x einaidea, Digital Impact (Hac Te, UPC), Barcelona

Informació

Data de presentació: 1 de juny 2023, de 18:30h a 19h
Lloc: Disseny Hub Barcelona – Pl. de les Glòries Catalanes, 37 – 38, Barcelona


Inscripcions aquí


Aquesta activitat forma part d'Autoensamblatge


→ einaidea@eina.cat

→ Apunta't a la newsletter