Strange Unconscious - Maria Clot Egea

Extraño Inconsciente

“Estrany inconscient” tracta sobre la creació d'imatges a partir de l'experiència visual durant la pràctica de la meditació, entesa com a pràctica centrada en l'autoconeixement. El projecte planteja les postimatges partint de la impermanència com a mètode per establir un vincle entre creació, cos, ment i meditació; les quals creixen a partir d’allò que observem amb els ulls quan no veuen res, generant imatges no reticulades i lliures de restriccions. A través de l'elaboració d'una sèrie de dibuixos, es generen dues vies de desenvolupament; la creació a partir de la por a la impermanència, on la retícula és tractada (únicament) com a element que enllaça les postimatges entre si, i la producció des de la impermanència, en la qual una sèrie de representacions lumíniques de les postimatges es fonen entre si per generar una imatge nova cada vegada.

Després de l'Inconscient

Si fas ioga has d'estar molt relaxada sempre, no? T’has aprimat des que el practiques? Però això no és molt de hippies? Al meu gimnàs fan ioga! Si ets atea, per què practiques un esport basat en l’hinduisme? M’ensenyes el lloc on vas? Jo vaig provar un dia de fer ioga veient un vídeo. Tens alguna foto teva practicant? Ensenyeu-me a fer una invertida! Et serveix per desconnectar? Si vols ser un iogui autèntic has d'anar a l'Índia, no? El ioga et servirà d'alguna cosa per a la teva feina? Si practiques ioga no pots menjar carn, oi? T’has de motivar molt amb les fotos que hi ha a Instagram!

Un dissenyador ha de projectar una aparença de seguretat i mostrar-se com algú que té les coses sota control, encara que senti tot el contrari, fet que genera inestabilitat i pèrdua de control. Com a conseqüència, es genera la creació d'un jo desvinculat de l'essència de la persona, que porta a actuar d'una manera concreta autoimposada inconscientment. És la meditació una forma de deixar enrere el jo dissenyat, predeterminat?

“Estrany inconscient” tracta de reflectir les actituds que es generen al voltant del ioga desconnectat i com després d'haver observat certs comportaments es decideix donar una imatge real sobre el ioga, l'originari de l'Índia, no el del vídeo de YouTube o d'un IGTV d'Instagram.

De quina manera es pot connectar un grup de persones més enllà d'una xarxa social? Com podem sobrepassar la imatge modificada del iogui per donar a entendre que el ioga no vol dir demostrar?

El ioga originari de l'Índia, el de la recerca interior i meditació, va perdent força cada dia, mostrant-se únicament en la part més física; els asanes. S'ha volgut crear fent un pas més enllà de la meditació per tal de fer el ioga més visible a partir d'un acte creatiu, posant per davant la recerca de connexió amb un mateix.

Extraño Inconsciente - Maria Clot Egea Extraño Inconsciente - Maria Clot Egea
Extraño Inconsciente - Maria Clot Egea Extraño Inconsciente - Maria Clot Egea

Informació

Especialitat
Cultura del disseny
Curs
2019
Tribunal
Projecte tutoritzat per
Autor
Maria Clot Egea