EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Màsters i postgraus

Màster en Disseny d’Espais


Sol·licita una entrevista a postgraus@eina.cat

El màster propi en Disseny d’espais és un programa d’un curs acadèmic dissenyat específicament per adquirir coneixements avançats propis de la professió del disseny d’espais, tant en la seva vessant projectual, ambiental i perceptiva, com en la d’execució de l’obra projectada; amb una voluntat clarament professionalitzadora.

La titulació es pot obtenir cursant la totalitat dels continguts en un únic curs acadèmic, o de forma seqüencial, cursant cada una de les diplomatures de postgrau i el treball final de màster.

La diplomatura de postgrau en Creació d’espais s’enfoca sobretot al disseny d’ambientacions i a la percepció de l’espai entès com a continent on hi succeeixen escenes que li atribueixen contingut, a partir de la concepció i comprensió de les textures, els materials, els colors i la llum.

La diplomatura de postgrau en Execució i gestió d’espais aporta una formació avançada en el desenvolupament de tots aquells aspectes vinculats a l’execució de l’obra i, en definitiva, a la construcció del nou espai dissenyat, tals com l’ergonomia i els vincles entre usuari i confort físic i psicològic, els mètodes constructius, les instal·lacions i el procés de gestió de l’obra en sí mateixa, a més de la normativa i legislació vigents.

El màster en Disseny d'espais té per objectiu fonamental formar professionals en el camp específic del disseny i execució d’espais. Pretén adaptar els coneixements tècnics i creatius a l'àrea específica de treball de cada espai: espais comercials, residencials, de treball, efímers, escenografia, nous conceptes d'espai, etc., amb el propòsit d’aconseguir l'especialització de professionals tant de temps demandada per l'entorn social, laboral i empresarial.

Pretén professionalitzar una activitat fortament lligada a altres disciplines i mancada de formació rigorosa en la nostra àrea geogràfica, així com completar la formació dels perfils de dissenyador, arquitecte i arquitecte tècnic. Té per objectiu formar-los adequadament per tal que siguin capaços d’aplicar de forma creativa els coneixements tal i com corresponen a la pròpia noció del disseny. Vol formar-los adequadament en tots els aspectes legals i normatius d'aquesta disciplina, detallant les competències i responsabilitats d'aquests professionals.

Com a complement de l’exercici del disseny es vol dotar l'alumne amb les eines informàtiques necessàries que la professió requereix, tant en el pla tècnic com en el pla de presentació de projectes, i integrar coneixements de comunicació gràfica, que resulten imprescindibles en el procés de disseny d'espais comercials, de restauració i arquitectura efímera.

És fonamental que l’estudiant aprengui a donar valor a les noves tecnologies en el condicionament de l’espai físic, a més d’assimilar els valors socials i culturals emergents que es troben en la base dels criteris d’implantació mitjançant les disciplines que els articulen: ergonomia, ecologia, economia, sociologia, antropologia i les seves incidències i repercussions en la projecció.

Anna & Eugeni Bach OAK Showroom Foto: Eugeni Bach

Preinscripcions obertes!

Títol
Màster en Disseny d’Espais
Edició i curs

Segona, curs 2019-2020

Crèdits

70

Preu

120 €/ECTS (10% dte. exalumnes i Alumni UAB Premium)

Coordinador

Sara Coscarelli

Dates

Del 25 de setembre de 2019 al 18 de setembre de 2020

Horari

De dilluns a dijous, de 16h a 20h

Durada

500h presencials i 1.250h de treball autònom de l'estudiant

Idioma

Castellà (català 10%)

Places

mínim 15 - màxim 26

Lloc

EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Preinscripció

Oberta, fins a ocupació total de places.

Professorat

A qui va dirigit

El Màster té una orientació clarament professionalitzadora i completa de manera específica i especialitzada la formació de graduats en disseny, graduats en disseny d’espais, arquitectes, arquitectes tècnics i també escenògrafs, així com altres professionals vinculats al sector que, tot i no tenir formació específica, puguin acreditar experiència.

Es recomana tenir coneixements bàsics de representació, en especial de dibuix i d’Autocad.

Accés

Per accedir a un màster o postgrau cal passar un procés de selecció i complir amb els requeriments acadèmics i administratius. Per sol·licitar plaça envia’ns el teu currículum i book a través del formulari de sol·licitud de plaça. Més informació sobre el procediment d’acceptació, requeriments de titulació i altres dades d’interès a Accés a postgraus.

Programa

Guia docent 2018-2019 (en castellà)
Calendari 2018-2019

MÒDUL 1: TEORIA I CRÍTICA DEL DISSENY D’ESPAIS

MÒDUL 2: DESIGN THINKING APLICAT AL DISSENY D’ESPAIS

MÒDUL 3 – EMOCIÓ I PERCEPCIÓ EN L’ESPAI

MÒDUL 4 – PSICOLOGIA I ENTORN EN EL DISSENY D’ESPAIS

MÒDUL 5 – DISSENY I TÈCNIQUES CONSTRUCTIVES

MÒDUL 6 - GESTIÓ D’OBRA

MÒDUL 7 – TREBALL FINAL DE MÀSTER

Dades de contacte

E I N A