Expanded Masterclass

Expanded Masterclass redefineix l’abast conceptual i espacial de la classe magistral tradicional utilitzant un ventall de components físics i escenogràfics, protocols d’ús i transmissió en diverses localitzacions al voltant de Barcelona i també online. Aquest cabinet d’Eina Idea convida, un cop l’any, a unx professional de reconegut prestigi mundial a que comparteixi idees centrals de la seva pràctica, així com objectes i material d’arxiu que estaran exposats abans, durant, i/o després de les sessions de taller. 

Ian Wallace - Magazine Piece 1969


Primer artista convidat: Ian Wallace

Nascut a Shoreham, Anglaterra, l’any 1943 i resident a Vancouver, Canadà, des de la infantesa, Ian Wallace és conegut pel seu paper fundador en la coneguda Escola de Vancouver. La seva reconeguda aproximació conceptual a la fotografia i la pintura ha estat objecte de múltiples presentacions individuals, incloses dues retrospectives a la Vancouver Art Gallery (el 1978 i 2012) i una exposició itinerant co-organitzada per Witte de With, Rotterdam, Kunsthalle Zurich i Kunstverein für die Rheinlande und Westfalen, Düsseldorf (el 2008-2009) entre altres dotzenes d’exhibicions individuals en l’última dècada. Wallace és també una reconeguda figura en l’àmbit acadèmic canadenc i ha rebut títols honoraris com Doctor of Letters, Honoris Causa per la University of British Columbia i Chevalier de L’ordre des Arts et des Lettres pel Ministeri de Cultura francès.

ELS/LES PARTICIPANTS OBTENEN:
  • Interacció directa amb unx artista fonamental de l’era contemporània i unx mentorx reconegut de diverses generacions d’artistes internacionals.
  • Oportunitat de participar en una anàlisi intensiva i comissariada d’extraordinari material de l’Arxiu MACBA així com de la col·lecció personal d'Ian Wallace.
  • Aprofundir en les maneres en què la història de l’art es fa a través de la perspectiva combinada d’obra i discurs.
SINGULARITATS D’AQUEST PROJECTE:
  • Diàleg amb un testimoni directe de la història de l’art recent.
  • Dialèctica de teoria i pràctica.
  • Aproximació a nocions clau de l’art conceptual, la teoria de la cultura i les pràctiques d’arxiu.
  • Anàlisi de conceptes clau de la història de la pintura i la fotografia.

Informació

Dates: Per determinar


Inscriu-te / Més informació aquí