Convoquem artistes, investigadorxs i estudiants a unir-se a Patricia Esquivias en la propera iteració d'Emboscades, un programa de tallers intensius amb artistes orientats a la intervenció col·lectiva i site-specific en l'entorn d'Eina Bosc.
Per a l'Emboscada #13, Patricia Esquivias desenvoluparà una investigació col·lectiva i de temporalitat oberta que s'articularà inicialment en torn de la producció tèxtil, expandint la seva investigació al voltant del "punt morú" —una tècnica de brodat tradicional de Toledo i originària de la regió de Fes, al Marroc. El taller entrarà en ressonància directa amb la història colonial-patriarcal subjacent a l'edifici de Bosc, tant pel taller de costura per a dones que va albergar la Llar Santa Marta d'Acció Catòlica en el període franquista com, després, per les dinàmiques disciplinàries del Centre Vilana d'atenció a menors migrants, majoritàriament marroquins.
L'Emboscada #13 tindrà com a punt de partida dos dies de treball presencial amb l'artista, entre el 10 i el 12 de març. Això engegarà una dinàmica de recerca situada i estesa en el temps que es durà a terme per cadascunx de lxs participants de forma independent, seguit d'un segon taller i presentació pública. A l'exploració d'arxius i fons històrics s'hi uniran els exercicis de brodat i treball visual, entesos com a vehicles de reflexió històrica.
L'obra de Patricia Esquivias aborda de manera molt personal qüestions desateses referents a la nostra història i la nostra societat. Imitant la tasca d'un etnògraf, l'artista realitza les investigacions entrevistant personatges de diversos àmbits, revisant arxius, passejant. Les narratives que crea a partir d'aquest procés, amb ironia i sense pretensió d'exactitud, conviden els espectadors a rellegir la història.
Esquivias va estudiar art a Londres i San Francisco, i ha realitzat diverses estades i residències a: Skowhegan, EUA; Wiels, Brussel·les; "Schloss Solitude", Alemanya; "Residencia en la Tierra", Colòmbia; "Rif Post-Residencie", Marroc; "Transcultural Academy SKD", Alemanya; "Programa de Residencias Matadero", Espanya. Ha rebut diverses ajudes a la creació, amb què ha pogut desenvolupar els seus projectes, com per exemple: Hilar largo amb l'Ajuda de producció La Caixa i l'Ajuda a la producció de la Comunidad de Madrid; el vídeo Cardón Cardinal amb la beca Multiverso BBVA; el llibre Cardón cardinal amb l'Ajuda a la creació Vegap; el tapís Cardón Cardinal, amb l'ajuda de Residències Matadero; la videoinstal·lació Walking still amb la beca de la Fundación Botín; o Folklore III amb Generación 2009. Ha exposat la seva obra a Espanya (Museo Nacional Reina Sofía, CA2M, CentroCentro, La Casa Encendida, TEA Tenerife, Artium Vitoria, CGAC, CAC), Alemanya (Frankfurter Kunstverein, Langenhagen Kunstverein, Dresden Kunsthaus, 5th Berlin Biennale), EUA (White Columns, Murray Guy, Hammer Museum), Itàlia (Arcos Museum), i Anglaterra (East International, Tate Modern).
Activitat realitzada amb el suport del Ministerio de Cultura y Deporte, Gobierno de España.






