Einaidea Poesia x Gabriel Ventura © Nereis Ferrer

einaidea poesia

einaidea poesia (1) x Gabriel Ventura:
El poema que vindrà

Vesprada de lectura amb Mohamad Bitari, Juana Dolores, Eduard Escoffet, Maria Isern, Alicia Kopf, Ginebra Raventós i Gabriel Ventura

Amb aquest esdeveniment comença una programació de trobades entorn de la poesia contemporània, els seus llenguatges i comunitats possibles i no reconciliades, el seu potencial per ajuntar-nos i abismar-nos. Se l'escolti o no, la poesia opera com a fluid, teixit i alè connectiu entre les pràctiques artístiques. Fàrmac i residu. Reconeixem el seu futur ancestral i la seva marginalitat de yuyo, la seva lleugeresa radical i les seves pèrdues. Hi ha un buit de la poesia a les escoles d'art i disseny i en la programació de moltes institucions. D'això parlàvem fa no gaire amb Gabriel Ventura, a qui hem convidat a reunir poetes que treballen avui la llengua poètica en els seus materials i manifestacions més diverses, del teatre a l'art sonor, la ficció i la performance. Amb Mohamad Bitari, Juana Dolores, Eduard Escoffet, Maria Isern, Alicia Kopf, Ginebra Raventós, acompanyades del mateix Gabriel Ventura*, us convidem a passar unes hores de la tarda de l'1 de febrer. 

*: «Hi ha tanta poesia i, tanmateix, res més estrany que un poema! D'aquí la profusió d'esbossos, estudis, fragments, tendències, ruïnes i materials poètics», apuntava Friedrich Schlegel en els seus quaderns d'universitat, ara fa més de dos-cents anys. En l'intent d'arribar al poema que voldríem escriure, el cos es sacseja, busca una nova posició des d'on fabular, s'enfronta als seus propis límits imaginatius. Molt sovint, els poemes no són res més que els rastres d'aquest accident amb el llenguatge; estelles i fragments, com diu Schlegel, que reclamen la condició d'obra autònoma. El color, l'accent i la tensió de cada imaginació genera un tipus diferent de material poètic. En aquesta lectura presentem set veus que treballen des de contextos i posicions singulars, de l'art sonor al teatre, de  la novel·la a l'acció. Set maneres d'imaginar el poema que vindrà.
Gabriel Ventura

Gabriel Ventura, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer Gabriel Ventura, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer
Eduard Escoffet, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer Eduard Escoffet, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer
Mohamad Bitari, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer Mohamad Bitari, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer
Maria Isern, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer Maria Isern, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer
Mireia Molina Costa, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer Mireia Molina Costa, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer
Alicia Kopf, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer Alicia Kopf, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer
Ginebra Raventós, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer Ginebra Raventós, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer
Juana Dolores, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer Juana Dolores, El poema que vindrà. © Nereis Ferrer

Informació

einaidea poesia x Gabriel Ventura:
El poema que vindrà

Data: dijous 1 de febrer, 18-21h
Lloc: EINA Bosc · Carrer del Bosc, 2 · 08017 Barcelona