EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Tània Costa

Barcelona, 1967

És llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i doctora en BBAA (2002) per la mateixa UB. Ha obtingut l’acreditació com a Professora lectora de l’AQU (Agència per a la Qualitat del sistema Universitari de Catalunya) el 2008.

DOCÈNCIA

Com a PDI, Personal Docent Investigador, actualment imparteix docència a dedicació complerta al Grau de disseny d’EINA, a les assignatures Color i Volum, de 1er curs, i Últimes tendències del disseny i de l’art, de 3er curs. Anteriorment ha estat professora de Grau d’Equipament domèstic, Teoria de la imatge i la comunicació, Maquetes i prototips, Taller d’arts visuals i Introducció al projecte de disseny a EINA, i d’assignatures de Teoria de l’art contemporani i d’Estètica digital en altres universitats de disseny.

És docent del EEES Máster Universitari de recerca en art i disseny d’EINA i UAB, des de la primera edició del mateix, en els mòduls Disseny contemporani, Art contemporani, Investigació artística i Treball Final de Máster.

Anteriorment ha estat docent d’assignatures d’Art contemporani, Teoria de l’art i Estètica digital en els màsters: Master en arte actual: Análisis y gestión. IL3, Universidad de Barcelona (2007-2011), Master en comisariado y Prácticas Culturales en Arte y Nuevos Medios, MECAD, Universidad Ramón Llull (2007-2010), Master en interactivos, MECAD, Universidad Ramón Llull (2007-2010), Master Creación de proyectos de exposición: comisariado y edición, EINA-Universitat Autònoma de Barcelona (2007-2008).

RECERCA EN CURS

PUBLICACIONS

(Només es llisten les 5 més recents/representatives)

ACTIVITATS DE RECERCA

(Només es llisten les 5 més recents/representatives)

Participa habitualment en congressos, presentacions i taules rodones vinculats a temes de Disseny per a la innovació social, Transition Design, Art i Disseny contextuals/relacionals, Disseny emergent, Art contemporani, Teoria del disseny i de l’art, Investigació artística i de disseny.

En l’exercici de la docència ha coordinat diversos projectes expositius (Fundació Tàpies, Centre d’art Can Castells, Espai cultural Barra de Ferro, Lluèrnia, Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona...). Abans de dedicar-se a la docència i la recerca, va treballar com a directora d’art per cinema i teatre, i com a dissenyadora a l’estudi del dissenyador industrial Diego Fortunato.

E I N A