EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Rubén Alcaraz

Tècnic Superior en Desenvolupament d’Aplicacions Web, Diplomat en Biblioteconomia i Documentació (UB), Màster de Gestió de Continguts Digitals (UB-UPF). Actualment, és doctorant del programa de doctorat d’Enginyeria i Tecnologia de la Informació de la Universitat de Lleida.

Docència

Des del 2013, és professor col·laborador al Máster Universitario en Documentación Digital i al Máster Universitario en Buscadores, de la Universitat Pompeu Fabra. Des del 2014, al Máster en UX: Usabilidad, Diseño de Interacción y Experiencia de Usuario de la mateixa universitat.

Des del 2015, és professor associat al Departament de Biblioteconomia, Documentació i Comunicació Audiovisual de la Universitat de Barcelona on imparteix docència al Grau d’Informació i Documentació, el Màster Universitari de Gestió de Continguts Digitals i al Màster de Gestió i Direcció de Biblioteques i Serveis d’Informació.

És professor de l’assignatura Disseny per a gestors de continguts CMS de la Diplomatura de postgrau de Disseny web i del Mòdul 11: Treball fi de Màster del Màster Universitari de Recerca en Art i Disseny d'EINA.

Activitat professional

Ha treballat en biblioteques especialitzades com la del Centre de Documentació del Museu del Disseny o la de l’Ateneu Barcelonès.

Ha realitzat treballs de consultoria relacionats amb l’accessibilitat web per a l’Administració pública i de consultoria SEO per empreses privades.

Actualment, és el Responsable de l’Arxiu d’EINA.

Premis

Recerca

Membre del Grup de Recerca d’Innovació Docent Consolidat Adaptabit de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de Barcelona. Grup dedicat a la recerca en accessibilitat digital en docència, recerca i innovació docent.

Membre del Grup de Recerca Consolidat Cultura i Continguts Digitals de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, on participa en la línia de recerca “Analitzar l’estat de l’organització i la recuperació d’informació digital i proposar i avaluar noves solucions metodològiques i tècniques”.

Coordinador del Grup de Treball de Programari Lliure per als Professionals de la Informació del Col·legi de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya.

Col·labora amb el Grup de Recerca en Història i Estudis de Disseny d’EINA.

Publicacions

(Només es llisten les 5 més recents)

Llista completa de publicacions

E I N A