EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Anna Pujadas i Matarín

Sabadell, 1967.

Anna Pujadas i Matarín és llicenciada en Història de l’art (1990) i en Filosofia (1992) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és doctora en Història de l’art (1998) per la mateixa UAB. Acreditada com a Professora Agregada per l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (2017) i com a Profesora Contratada Doctora per l'Agencia Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación (ANECA).

Docència

És professora d'Història i Teoria del Disseny (2002) a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de la UAB. Des de 2013 dóna classes en el University Master in Research in Art and Design del centre de disseny EINA de la UAB. Ha estat professora lectora d'assignatures d'Història i Teoria de l'Art i l'Arquitectura en el Grau d'Humanitats de la UPF (2002-2014) i professora de Disseny Multimèdia i Interactiu en el màster Interdisciplinary Master in Cognitive Systems and Interactive Media dels Estudis de Comunicació Audiovisual de la UPF (2007-2012).

Activitat Professional / Recerca

Des de 2014 forma part del Grup de Recerca Consolidat (2014SGR-360) Grup de Recerca sobre Estètica i Teoria de les arts GRETA, dirigit pel Catedràtic d'Estètica Gerard Vilar amb seu a la UAB. En el marc d'aquest grup de recerca està portant a terme una investigació sobre la ceràmica artística catalana dels anys 1960 i 1970. També coordinat pel mateix catedràtic forma part del projecte de recerca finançat per MINECO La generacion de conocimiento en la investigacion artistica: hacia una explicacion alternativa. Un punto de encuentro entre filosofia, arte y diseño. En el marc d'aquest grup de recerca realitza investigacions sobre Disseny per la transició i la innovació social. Ha fundat amb altres professors d'EINA/UAB el Grup de Recerca Processos de disseny. Pràctiques avançades en art i disseny (2013) i coordina amb aquest grup la revista acadèmica Journal of Design Porcesses amb un primer número editat sobre art, disseny i cuina. En el marc d'aquest grup de recerca investiga l'emergència de la producció en el disseny gràcies als sistemes de fabricació digital generant una cultura dels makers i un revival de les crafts.

Publicacions

Algunes de les seves publicacions referenciades a Google Scholar. Part de la seva tesis doctoral presentada el 1998 i sota el títol La visión plástica de Gaudí: Estética de la arquitectura Art Nouveau es pot comprar en una autoedició a la EAE, també disponible a Amazon. És l'autora de Kitsch Barcelona, un llibre editat per l'Ajuntament de Barcelona amb una visió irònica i transgressora de la ciutat.

E I N A