Mariya Alipieva

Mariya Alipieva

Llicenciada en Belles Arts i Màster de Producció i Recerca Artística per la Universitat de Barcelona. Tècnica de Ceràmica Artística per l'Escola Superior de Disseny de Palma de Mallorca.

Docència

Ha impartit classes i workshops a EINA, a Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, ​​Institut Europeu di Design (IED), Escola d'Art de Menorca (Maó), Illa Escola d'Art i Disseny de Sabadell i Oslo Graphic Barceloneta, espai independent del qual ha estat cofundadora i presidenta entre el 2013 i el 2019.

Activitat professional 

Treballa en projectes multidisciplinaris, que exploren la relació íntima entre l'individu i el seu entorn i alhora convida el públic a reflexionar sobre els actes i les rutines de la vida quotidiana. La seva obra ha format part d'exposicions i fires d'art contemporani a Espanya, Itàlia, Alemanya, el Regne Unit, els EUA i la República de Corea.

De la seva activitat recent cal destacar el Primer Premi a la XII Biennal Internacional de Ceràmica del Vendrell (2022) i la Menció d'Honor a la Korean International Ceramic Biennale (República de Corea, 2021). També, ha resultat finalista al 41 Concurs Internacional de Ceràmica de l’Alcora (2022), The Third Blanc de Xinès International Ceramic Art Award (Xina, 2022) i XV Biennal Internacional de Ceràmica de Manises (2021). Alguns dels seus projectes han estat premiats per a exposició individual el 2023 a Yingee Ceramics Museum (Taiwan, 2021) i producció d'exposició i formació en arts visuals (Consell Insular de Menorca, 2021).

Publicacions

Es fa menció a la seva obra en publicacions com L’art del gravat català (Enciclopèdia Catalana Editorial, Barcelona), Amalgama Gráfica Internacional Contemporánea III. (Ediciones Pata Negra, Oviedo), Monumentum. n Homenatge als donants de cos al Campus Bellvitge (quaderns d’artista del Departament d’Escultura de la Universitat de Barcelona) i Crea. ARTIB’08. (Govern de les Illes Balears, Conselleria d’Educació i Cultura).

Ensenyament

Catalan

Xarxes socials