Marc Català

Marc Català

És graduat en disseny a EINA Centre Universitari de Disseny i art de Barcelona. Adscrit a la UAB.

Docència

Des de 2008 combina el treball projectual amb l'activitat docent a EINA, a més d'oferir diferents workshops i conferències en diversos fòrums.

Activitat Professional / Recerca

Després d'un període de quatre anys treballant a Grafica (Madrid / Barcelona) i posteriorment a Pentagram (Londres) va fundar Mucho, al costat de Pablo Juncadella el 2003. Inicialment es van encarregar de la direcció creativa del diari britànic The Observer (Londres), combinant aquesta tasca amb projectes d'identitat corporativa, disseny editorial i packaging en el seu estudi barceloní. El 2006 es van mudar definitivament a Barcelona des d'on treballen en projectes de caire local i internacional.

La voluntat eclèctica per Mucho i el seu interès per l'experimentació els ha portat a treballar amb clients petits (Xocoa, Demano, Demasié, Boolab), i multinacionals (Carolina Herrera, BMW, Random House Mondadori, Hachette Filipacci, W Hotels, Philip Morris), a col·laborar en projectes culturals (Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia, Monumenta o Redesearte Pau) i realitzar projectes a ciutats com Berlín, Londres, Barcelona, París, Milà, Mèxic DF o Madrid.

Obra

Mucho ha rebut nombrosos reconeixements del món del disseny. Compta amb 1Yellow Pencil del D & AD, 12 trofeus Laus, 2 Gran Laus, 3 plates pel Art Directors Club d'Europa, 1 plata i 1 bronze de l'Art Directors Club Mentions (Nova York) i el premi al millor suplement editorial de l'any dels Magazine Design Awards. El treball de Mucho ha estat recollit en diferents publicacions com El País, Wallpaper Magazine, Elle Decoration, El Mundo, Studio Culture, Editorial Made in Spain, Etapes Grafiques, o Monocle.

Ensenyament

Catalan