Jordi Duró Trouillet

Jordi Duró Trouillet

Docència

Professor del Grau de Disseny d’EINA des de 2007, on actualment imparteix l'assignatura de Sistemes d'identitat. Anteriorment també ha impartit les assignatures de Direcció d'art i d'Il·lustració aplicada.

Dins del Postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual imparteix el mòdul d'Il·lustració per a publicitat i disseny amb Philip Stanton.

Des de 2008 imparteix Disseny de la identitat visual de marca a la Universitat Pompeu Fabra amb Francesc Ribot.

També imparteix un taller de disseny de cobertes de discos a Elisava amb el músic i Dj Miqui Puig.

Com a professor pot impartir classes en castellà, català, anglès i francès.

Activitat Professional / Recerca

Alumni d'EINA. És becat per la Parsons School of Design de Nova York, on assisteix a les classes del llegendari Bob Gill.

Realitza les seves pràctiques amb Louise Fili, qui li transmet la passió per la tipografia que l'acompanyarà per sempre.

De tornada a Barcelona, obre el seu estudi mentre treballa per diverses agències de disseny i publicitat. Això el posa en contacte amb moltes disciplines del disseny gràfic.

Amb en Jordi Torrents, hi ha comissariat conjuntament l'exposició "La Política retratada. La crònica social i política a través de dibuix humorístic" al Palau Robert de Barcelona explicant el període democràtic a través dels acudits de premsa.

Del 2009 al 2011 va ser Vicepresident de l'ADGFAD (Associació de Dissenyadors Gràfics Espanyols).

Publicacions

Com a autor té una vinyeta diària d'opinió al diari Ara des de la seva fundació fa més de deu anys. La seva feina ha aparegut ressenyada a molts llibres i anuaris professionals.

Obra

És autor dels llibres 'Cesc (sin palabras)' editat per Astiberri i del llibre ‘BAR ZOO LONA’, editat per La Galera.

Ha estat el recopilador de 8 LPs de rareses del R'N'B. També d'un CD, però no li agraden massa i no pensa fer-ne més.