Gusti

Gustavo Ariel Rosemffet (Gusti)

Va estudiar disseny publicitari a l'escola d'art Fernando Fader, des de 1985 Gusti viu a Europa: primer va treballar a París i actualment resideix a Barcelona on, a més de la seva labor com a il·lustrador, imparteix cursos d'il·lustració per a escoles, biblioteques i centres culturals.

És cofundador de l'associació sense ànim de lucre WINDOWN-LA VENTANA per treballar per una societat més inclusiva des de les arts plàstiques, realitzant tallers inclusius amb persones amb diferents capacitats.

Docència

Ha impartit cursos d'il·lustració per a nens, estudiants i professionals a l'Argentina, Mèxic, Bolívia, Equador, Xile, Nicaragua, Colòmbia, Itàlia (Escola de Disseny ISIA Urbino) i Espanya. Ha impartit cursos a l'Escola de la Dona i actualment imparteix cursos de tallers Inclusius per a persones amb discapacitat. Des de fa més de 10 anys imparteix classes en el curs d'especialització en Il·lustració per a publicacions infantils i juvenils a EINA.

Activitat Professional / Recerca

S'inicia en el món de l'animació en l'estudi "Catu Cineanimación". Va treballar per als estudis Hanna Barbera realitzant sèries d'animació.

Col·labora com a il·lustrador per a magazines infantils com Cosmik i Billiken.

L'any 1985 es trasllada a Paris, ciutat on comença a col·laborar amb editorials com Hachette i Nathan.

Ha viatjat per l'Amazònia Equatoriana col·laborant en projectes de conservació en el projecte Harpía i ha estat impartint classes en comunitats indígenes de Chiapas Mèxic i Conambo a Pastaza Equador.

Ha col·laborat de forma voluntària amb centres especialitzats en aus rapinyaires com el Cim D Àligues a Barcelona i Cabarcenos a Cantàbria.

És cofundador i president de l'Associació sense ànim de lucre WINDOWN per treballar per una societat més inclusiva des de les arts plàstiques, realitzant tallers inclusius amb Persones amb discapacitat.

Va ser director artístic de la Casa de la Carlota, un estudi de disseny que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual i alumnes de disseny en formació.

Obra

Els seus llibres han estat publicats en més de 20 països i en editorials tan prestigioses com Gakken (Japó), Grimm Press (Taiwan), Nord Sud Verlag (Suïssa), Hachette (França), Edelvives, SM, (Espanya) o Oceano (Mèxic ).

Ha estat creador, amb l'escriptor Ricardo Alcántara, de la sèrie d'animació Juanito Jones amb la productora Cromosoma.

Premis

Ha rebut molts premis entre els quals destaquen el Premio Nacional de Ilustación (1990), el Premio Lazarillo o la Pomme d'Or de Bratislava.

Ha estat premiat en diverses ocasions amb el Premi Junceda, Premi Serra D'or i el premi Bologna Ragazzi Award en la categoria Disability pel seu llibre Mallko y papá.