Gabriela Rubio

Gabriela Rubio

Va estudiar disseny gràfic i és escriptora i il·lustradora.

Formació

Va estudiar Disseny Gràfic a Massana (1986-1991) i Escriptura de Novel·la a Aula d'Escriptors (1999-2000). Ha cursat Guió de llargmetratge, Guió de Thriller i Guió de Programa de TV impartits al Màster en Guió de Cinema per Rodar i rodar de la UAB (2009-2011).

Docència

És coordinadora i professora del Curs d'Especialització en Il·lustració per a Publicacions Infantils i Juvenils d'EINA, on també és professora d'Il·lustració Creativa. Ha impartit classes de dibuix i il·lustració a Massana i Elisava de Barcelona i ha ofert nombroses xerrades i tallers per a nens i adults.

Activitat professional

Com a il·lustradora, compta amb més de seixanta llibres infantils publicats i un ampli bagatge, principalment en el sector editorial. Des de gener de 2001, col·labora habitualment al diari La Vanguardia.

Com a escriptora, ha publicat més d'una vintena de títols, des de llibres per a nadons fins novel·les juvenils. Alguns d'ells s'han traduït al català, basc, francès, italià, coreà o japonès .

Pels seus treballs ha rebut premis com el Lazarillo d'Il·lustració, l'Apel·les Mestres de Literatura Infantil Il·lustrada i l'Aneguet Lleig, en reconeixement a la seva trajectòria professional.

Obra