Alexis Rom

Alexis Rom

Sóc del Barri de Gràcia de Barcelona, ​​i de l'any que a ningú li interessa. Ja de petit, el meu entorn estava envoltat de joguines amb els que el meu avi em malcriava: caixes il·lustrades de preciosos dibuixos, sobres de soldat amb lletres cursives contornejades de brillants colors i cridaners eslògans. Aquí vaig començar a desenvolupar una voràgine visual, pels colors i les formes, de la que encara no m'he desprès.

De nen dibuixava, ho dibuixava tot, i això em va comportar alguna que altra reprimenda. D'adolescent dibuixava, i algú li vaig preguntar què es havia d'aprendre per ser com Mariscal. Em van parlar d'una cosa que es diu disseny gràfic i, per fi, vaig tenir les eines que em van permetre articular els meus dibuixos en forma de llenguatge visual.

Ara, de nen gran, que no adult, perquè els adults són ximples de cul i només porten que problemes, segueixo fent el mateix; dibuixar, il·lustrar o pensar dibuixant per a llibres, revistes, premsa, moda, objectes, animació o interiorisme.

La creació visual és un joc on els ninots són les formes, les lletres o les taques i el tauler de joc són el paper on m'encanta jugar, passar-m'ho bé amb la finalitat de gaudir i fer gaudir als que m'envolten. M'interessa més el procés que el resultat, tot i que els resultats em surten xulíssims.

Em fan badallar les convencions visuals, els recursos gastats i les solucions gràfiques artificioses o impostades. Necessito tenir un vincle directe amb el que faig i, la major part de la meva obra, sempre està connectada a processos gràfics o a l'estampació on les decisions no tenen marxa enrere i l'error genera solucions gairebé sempre interessants.

Vaig imaginar i es va convertir en realitat, la divertidíssima botiga Vostok Printing Shop de Barcelona, ​​especialitzada en materials de gravat i estampació; la qual cosa em permet dibuixar només per a mi, els meus amics o bé, si ets molt simpàtic, tens un projecte xulíssim, o em pagues molt bé.

Sóc el culpable d'aquestes coses, entre moltes més:
Vámonos de compras: Il·lustracions i dissenys d’estampats, per a la marca Custo Barcelona, ​​temporades Hivern i estiu 1999-2004.
The Original Chá-Chá: Col·leccions tèxtil-llar: Casa lolo, La Guapa, Barcelona, ​​La Boqueria i creació de la marca Li T-Shirt Sensationnel. 2002-2020.
Coordonne: Col·lecció d'estampats per a tapisseria i wallpapers, col·lecció Playtime 2008.

El racó del lector:
Encàrrecs d'il·lustració de portades de llibres per a editorials i col·laboracions per a revistes i diaris: Ediciones B, Editorial Planeta, 66&nd, La Vanguardia, El País, Diario Público, El Periódico de Catalunya, Le Monde Diplomatique, Abu Dhabi News Today, The Washington Post, Wired Magazine, Abitare…

Una mica de publicitat:
Col·laboracions amb agències de publicitat d'àmbit nacional i europeu.
Encàrrecs d'il·lustració per a clients com:Nespresso, Banco de Sabadell, Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Lomo Italia, Agua de Veri, Circ Cric, Volkswagen, Suzuki, Novartis, Bayer, Regal, Campofrío, Frigo, Andersen Consulting…

Ens prenem unes canyes:
Decoració del Restaurant Casa Lolo; implementació de gràfica i il·lustració per a la Cadena de Restaurants Tapa-Tapa.
Il·lustració de l’ampolla La Sueca, Sangria, per a Democratic Wines.

And the winner is:
1995 Premi Absolut Vodka a la Creativitat i la Imaginació, a la categoria de creació volumètrica.
2008 Medalla de Plata European Awards a la categoria d'implementació gràfica pel treball Get Up Printing Kid.
2010 Medalla de Bronze a la categoria Il·lustració Corporativa per a la web Llom Italy.
2010 Medalla de Plata a la categoria Company Logo per a la marca TaxiVespa.

Posa la tele:
Direcció d'Art i il·lustracions per a anuncis de Campofrío i Suzuki Galloper.
Col·laboració amb C + i Vía Digital a la realització d'animacions i gràfica digital per a programes com: Infantiles del C+, programes especials de la Fundación Guggenheim, Especial Guiño i gràfiques per a Vía Digital, Noches Temáticas.

Estrenem imatge:
Químics Dalmau, nova identitat visual, en Barcelona, abril 2021.   

Al sortir de classe:
Professor de l’Escola Massana d’Il·lustració al Graduat Universitari i Cicles Formatius d’Il·lustració, 1997 a 2008.
Actualment, professor a EINA en el Postgrau en Il·lustració creativa i tècniques de comunicació visual.