Sergi Aguilar

Exposició Sergi Aguilar 'Mapes amètrics'

En el marc del cicle Obervatori Tecla Sala es presenta l'exposició “Mapes ametrics” de l’escultor Sergi Aguilar.

Sergi Aguilar (Barcelona, 1946) escultor, artista plàstic i també històric professor d’EINA en les últimes dècades. Artista compromès amb la idea d’una construcció activa del lloc, com a resultat de les experiències de desplaçament i fluctuació que comporta transitar  en estreta complicitat amb els fenòmens espaciotemporals de la natura. Des dels anys setanta, ha desenvolupat un ampli treball com a geòmetra de les orientacions cardinals, reflectit en un llenguatge estructural permeable a les situacions de pas. D’aquí la seva habitual atracció pels passatges, la topografia, les atmosferes o les marques.

Els viatges realitzats per l’artista en els darrers vint anys per llocs anònims (indrets especialment buits de Líbia, de la frontera de Xile amb Bolívia, de Nicaragua o d’Algèria, amb les seves “absències captivadores”) li han permès estudiar a fons els efectes de la travessa. En les seves interpel·lacions directes a la geografia recorreguda durant dies es reafirma la persistent mudança de l’horitzó, el continu ball de distàncies, la no linealitat del traçat, les dunes infinites i canviants..., la innegable provisionalitat de les referències.

Per a l’artista, “les rutes podrien ser un esquelet de la terra”, explorat en centenars de dibuixos inèdits que reescriuen l’experiència del viatge amb els seus reiterats bucles de coordenades, registres fotogràfics, senyals i mapes fragmentats. Indicacions permanentment esborrades i restituïdes de nou per retenir el temps en el contínuum espacial que s’activa en el recorregut.

Un mural de paraules sobre ubicacions en el territori acompanya els conjunts de gràfics i dibuixos. El particular joc de sinergies i contrapunts en l’encadenament de conceptes ens endinsa en la inabastable dimensió geopoètica de l’Atles.

  • Inauguració: dijous 21 de març a les 19 h.
  • Comissariat: Teresa Blanch.
  • Exposició fins al 14 de juliol de 2024.