Sausalito: construcció sense paraules, 1973

Exposició EINA HABITAR

EINA HABITAR és una exposició que recull una selecció retrospectiva de projectes d’estudiants de disseny d’espais, des dels inicis del centre el 1967, que han esdevingut referents en l’àmbit professional. La mostra, dins del marc de les Setmanes d’Arquitectura de Barcelona, exemplifica els valors i trets més identitaris d’Eina en relació al disseny d’espais adreçats a l’hàbitat humà contemporani.

L’exposició es realitzarà del 27 de maig al 21 de juny a les instal·lacions d’Eina Bosc (Carrer del Bosc, 2). Es tracta d’un recorregut multidireccional que permet al visitant accedir a diferents exemples de projectes que ajuden a visibilitzar i, al mateix temps, adquirir un posicionament crític envers les diverses maneres convencionals d’habitar l’espai, segons allò preestablert per l’imaginari col·lectiu.

Els projectes seleccionats reflecteixen l’evolució i els canvis en els enfocaments dels dissenyadors respecte a l’hàbitat contemporani, així com les eines i els sistemes de representació utilitzats a través dels temps.

L’exposició, nodrida tant dels materials més recents com els de l'Arxiu Històric del centre, també permet conèixer diferents generacions de professionals sorgits a Eina, que han influït considerablement en l’àmbit nacional i internacional amb els seus projectes i la seva tasca com a docents.

A l'exposició EINA HABITAR participen: Anna Alcubierre, Silvia Arsac, Laia Campdelacreu, Noelia Candon Carrasco, Reyes Cerdà Gaos, Anna Rebecca Fernandez-Checa, Santi Ferrer-Vidal, Pablo Gárate, Natalia Gomez Angelats, Tomàs López, Verónica Martínez, Manel Martínez Espuny, Alicia Núñez, Xavier Olivé, Lluís Pau, Rai Pinto, Lara Pujol Garriga, Melisa Sancho, Mireia Sandoval Flores, Silvia Santaeugenia, Isabel Velasco, Amadeu Ventayol.

Comissari: Raúl Oliva
Direcció d’art: Irene Sierra
Disseny i maquetació: Judit Abad i Anna Maria Martín
Arxiu: Joan Cortiella
Imatge: Albert Font. Sausalito: construcció sense paraules, 1973
Coordinació: Silvia Brenes

Imatges inauguració: Anne Roig

→ Exposició EINA HABITAR
→ Del 27 de maig al 21 de juny
→ De dilluns a divendres, de 10h a 19.30h
→ Eina Bosc (Carrer del Bosc, 2)

Les Setmanes d’Arquitectura estan organitzades per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mies van der Rohe, i compten amb cinc socis estratègics: el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el FAD/Arquinfad, 48h Open House Barcelona, Construmat i el Col·legi d’Arquitectes Tècnics de Barcelona - i una quinzena de socis acadèmics - totes les escoles catalanes d’arquitectura, urbanisme, paisatge i disseny de l’espai.

Organitzat per:

Organització Setmanes d'Arquitectura

Amb el suport de:

Suport Setmanes d'Arquitectura

EINA HABITAR - Anne Roig EINA HABITAR - Anne Roig
EINA HABITAR - Anne Roig EINA HABITAR - Anne Roig
EINA HABITAR - Anne Roig EINA HABITAR - Anne Roig
EINA HABITAR - Anne Roig EINA HABITAR - Anne Roig
EINA HABITAR - Anne Roig EINA HABITAR - Anne Roig