Xavi Manzanares

Xavi Manzanares

Arquitecte per la ETSAB (UPC). Curs de Postgrau en Sonic Art and Space pel CCCB & UPC. Ha realitzat estudis complementaris de MooC Coursera, The Brain and Space a la University of Duke, CSP Science of Android Apps a la University of Illinois, i Programming: The Fundamentals a la University of Toronto.

Docència

Des del 2021 imparteix el Curs ‘Fonaments, Disseny i Edició Sonora’ al CITM/UPC (Terrassa).

Entre el 2006 i el 2016 ha realitzat nombrosos workshops i laboratoris de Sonologia, Programació Creativa i Algoritmes Sonors a diferents espais i contexts internacionals. 

Activitat professional / Recerca

En els darrers anys ha col·laborat en projectes de Recerca situats a les interseccions de les Arts, les Ciències i les Tecnologies. Els més rellevants són Befaco, Sonic Hypercube, Eixams, SK8Sound, TWFO, Paisatges Aurals i Sonic Spaces. 

Ones Hàptiques constitueix des del 2015 el marc de recerca principal en el que s’investiga i experimenta amb audició binaural, percepció hàptica, espaialització sonora, immersivitat i algoritmes sonors generatius/automatitzats amb diferents graus d’interacció. 

En el context escènic, ha realitzat performances i instal·lacions en Espais i Festivals d’Arts Electròniques, entre els que destaquen Kunsthausbaselland, Fundació Miró, Sonarama (Sónar), 948Merkatua, ODD, Eufònic, Signal i PdCon. 

Actualment és professor col·laborador al CITM/UPC. 

Publicacions

Documents oberts Recerca Ones Hàptiques: 
OH Autonomy of Things 
OH Experiments
OH FULL Document 

Publicacions a Academia.edu: 
OH Bio Signals
OH Audition Perception and NeuralActionPotentials 
Subsòniques
OH : From IoT to AoT (Autonomy of Things)
[ OHPI27.7 ] Generative Audio Engine programmed in Pd 

Ensenyament

Catalan