Sílvia Escursell

Sílvia Escursell

Doctoranda en ESEIAAT de la UPC en col·laboració amb ELISAVA.
Màster en Humanitats: Art, Literatura, i Cultura Contemporànies a la UOC.
Postgrau en Màrqueting per la Universitat Ramon Llull i Màrqueting Digital a ESIC.
Grau en Disseny per la Universitat Ramon Llull.

Docència / Recerca

Dissenyadora gràfica i investigadora de biomaterials que busca crear vincles entre diferents disciplines com el disseny, la ciència, la tecnologia i l'art per tal de desenvolupar projectes més regeneratius. Crear noves experiències per a les persones.

També és professora a diverses universitats de disseny i negocis tant per a graus com per a màster, on anima els seus alumnes a repensar els materials i les seves aplicacions en packaging per ser regeneratius i sostenibles.

Ha col·laborat en el programa d’un màster sobre negocis i luxe amb una visió més humanista i des de la cura per dissenyar des d'una comunitat viva, no només humana. De fet, aquesta visió és l’eix central de totes les formacions que imparteix i la seva recerca.

Activitat professional 

Ha treballat com a dissenyadora en diferents estudis i agències de publicitat a Barcelona i Londres. També va treballar com assessora de materials per a l’empresa Fedrigoni. I, com autònoma va ser cofundadora de The Curious.Link i Ipacklab.

Actualment, col·labora amb plataformes i agències focalitzades en l'envasament, materials, la sostenibilitat i la innovació, i està escrivint el seu doctorat sobre envasos regeneratius per e-commerce, intentant trobar un concepte de redisseny amb cel·lulosa vegetal i bacteriana.

Premis

Va ser una de les components de l’equip guanyador del Creatathon de Imagine Creativity Center amb el projecte Drip Drop Kit per BASF Company, un kit de sensors per estalviar aigua en l’agricultura.

També ha col·laborat amb el CCCB en el projecte sobre la biodiversitat dirigit per l’artista Natalie Jeremijenko i el físic Josep Perelló, autors de la ‘Environmental Health Clinic XBarcelona’. 

Publicacions

Publica en revistes científiques i de divulgació sobre materials i packaging regeneratius i sostenibles.

Ensenyament

Web