Laura Meseguer

Laura Meseguer

Estudis

Obté la titul·lació de Graduat en arts aplicades en l'especialitat de disseny gràfic a la Llotja (1986-1991), un Màster de disseny en l'especialitat Type]Media a la KABK de La Haia, Holanda (2003-2004) i el Top BA, University of Southampton, Elisava (2009-2010).

Docència

Des de 2005 és professora de disseny de tipografies dins del Màster en Tipografia avançada a EINA. També imparteix classes de tipografia al Postgrau de Disseny Gràfic a Elisava, i fa classes i tallers puntuals a diferents escoles de disseny, públiques i privades, de tota Espanya.

Activitat professional / Recerca

És dissenyadora de tipografies, rotulista i grafista freelance especialitzada en disseny editorial, amb seu a Barcelona. Està especialitzada en disseny tipogràfic (aquells projectes en què la tipografia és el principal recurs) i en el disseny de lletres o caràcters a mida, des d'un monograma fins a un alfabet complet. La seva activitat es desenvolupa en l'àmbit de treballs comercials així com en projectes personals. A través de la seva pròpia foneria digital, Type-Ø-Tones, publica i promou tots els seus dissenys de tipus.

Publicacions

  • TypoMag. Tipografía en las revistas. IndexBook. Barcelona, 2010
  • Cómo crear tipografías. Del boceto a la pantalla. Co-autora amb Cristóbal Henestrosa i José Scaglione. Tipo e. Madrid, 2012.

Obra

  • Les tipografies dissenyades fins ara són: Cortada, Frankie, Holiday Sans i Girard Sansusie, (aquestes dues últimes per House Industries); Rumba, Guapa, Guapa Decó, Magasin, Multi i Lola (aquestes dos últimes en preparació).
  • Co-comissària, amb la Fundació Comunicació Gràfica, de l’exposició: Helvetica. Una nova tipografia? DHUB, del 2/2/2009 al 7/3/2010, Barcelona.

Ensenyament

Catalan