Anna Diaz

Anna Diaz

Realitzadora i directora de l'estudi d'innovació audiovisual Hamill Industries. 

Docència

Combina la seva pràctica creativa amb la docència de processos d'ideació creativa en institucions com el IAAC, EINA o l’IED i ha impartit xerrades i tallers en festivals de tot el món com SheMakesNoise a Madrid, BLANC FESTIVAL, Hangar, BAU, Sónar i KYOORIOUS DESIGN a l’Índia.

Activitat professional

Llicenciada en comunicació audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, va desenvolupar part dels seus estudis en la Freie Universität Berlin, on va expandir la seva passió pel cinema cap a pràctiques de vídeo avantguardistes i experimentals. Quan va acabar els seus estudis, va començar a treballar en XCENTRIC (CCCB) on va entrar en contacte amb autors i artistes avantguardistes i pràctiques experimentals del món audiovisual. A partir d’aquí va desenvolupar un interès particular per la investigació pràctica en el camp visual. Finalment  va abandonar els seus treballs com a gestora cultural per a enfocar-se en la creació audiovisual. 

Està especialitzada en el desenvolupament i direcció de peces audiovisuals amb especial interès en el món de l'espectacle, la cultura i la coordinació d'equips creatius i multidisciplinaris. Actualment treballa al costat de Pablo Barquin (Physalia) com a fundadora i directora creativa de  l'estudi d’innovació visual i interdisciplinar Hamill Industries, un estudi creatiu especialitzat a fer convergir la tecnologia i les arts visuals. Desenvolupen projectes d'innovació basats en l'experimentació i la mescla de tècniques, creant nous formats de comunicació visual.

L'estudi duu a terme recerques artístiques i tecnològiques en el camp de les arts visuals i l'exploració de la llum i el so. En els seus projectes desenvolupen les seves pròpies eines i invents combinant efectes digitals i analògics de maneres inespereades. Ha treballat en múltiples mitjans, incloent-hi publicitat, vídeos musicals, instal·lacions d’art, video-mappings, i actuacions en directe. Els seus treballs han guanyat reconeixement internacional en publicacions especialitzades (FactMagazine, It's Nice That, Deezen o The Creators Project) i premis com el Grand Laus 2020 en audiovisuals,  Laus Or 15 ‘ i esments especials en el Starts Prize Award ’16 a Europa.

Des del 2015, han estat de gira per tot el món juntament amb Floating Points creant els seus videoclips i espectacles visuals, i han presentat el seu treball a festivals i institucions nacionals i internacionals com el festival SONAR Festival, l’ARS Electronica, Matadero Madrid, el museu Barbican i The Strand 180 a Londres.

Ensenyament

Xarxes socials