Àfrica Sabé Dausà

Àfrica Sabé Dausà

Màster en Disseny d’Il·luminació Arquitectònica. Universitat Politècnica de Catalunya. Barcelona. Setembre 2015.

Llicenciada en Arquitectura. Universitat de Girona. Girona. Setembre 2013. 

Docència

Conferències, tallers (workshops) i experiència com a professora: 

Professora de l'assignatura Laboratori de Creació de Llum 1 i 2 a EINA des del curs 2021-2022.

Professora de l’assignatura Llum, concepte i forma als postgraus de aparadorisme, visual, marxandatge i interiorisme comercial a Artidi, Escola Superior d'Aparadorisme, Marxandatge Visual, Disseny i Imatge. Inici de les classes al novembre de 2017.

Professora de l’assignatura/taller: Luz y atmósferas. La iluminación en retail al CSP Moda y Visual Merchandising d’IED Barcelona, març-abril de 2021.  

Workshop intensiu de 3 dies per a la definició de la proposta per a LlumBCN pels alumnes del Màster en Lighting Design. Disseny d’il·luminació arquitectònica de la Fundació UPC i coordinació de la producció i instal·lació. Octubre 2019a febrer 2020.  

Taula Rodona: How do we perceive the space? Do we focus enough in perception? al Festival d’Arquitectures Vives de Monpellier. Juny 2018. 

Conferència: Before the beginning (of a product) en la Global Summer School de l’IaaC. Barcelona, juliol 2017.

Workshop: How to brief a new product en la Global Summer School de l’IaaC. Barcelona, juliol 2017.

Workshop i coordinació de la instal·lació del grup de BAU a LlumBCN 2017. Workshop: Octubre 2016 a gener 2017. Instal·lació i festival, febrer 2017. 

Conferència: How do we live the city al Congrés Métropoles du Sud. Montpellier. Gener 2017. 

Taula rodona: Creative city al seminaris científic del Congrés Métropoles du Sud. Montpellier. Gener 2017. 

Workshop: How do we experience the city, what do we need in an urban element al Congrés Regiliget City. Gènova. Octubre 2016.

Conferència: How do we live the city al Congrés Regiliget City. Gènova. Octubre 2016.

Activitat professional

Arquitecte i lighting designer Freelance – Número de Col·legiada: 74960-5 des de juliol de 2019, actualment dedicació a temps complet combinant amb tasques de docència. 

Arquitecte i lighting designer al departament de projectes internacionals de Urbidermis S.L. des de febrer de 2019 fins al febrer 2020 a mitja jornada combinat amb el desenvolupament de projectes i il·luminació com a professional freelance.

Lighting designer i arquitecte al departament de projectes de Santa & Cole des del març de 2015 fins al gener de 2019.

Suport al disseny de il·luminació a l’estudi ARTEC3, pràctiques intensives durant un mes en el transcurs del màster. Barcelona, febrer-març 2015. 

Cofundadora d’ilallum SCP. Petita empresa/projecte fundada al març de 2014 des d’on oferíem diferents serveis relacionats amb la il·luminació. Dins l’empresa vaig dissenyar lletres lluminoses que actualment es lloguen per actuacions efímeres i es venen en projectes concrets.  

Col·laboració amb l’equip de redacció del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Susqueda. Desenvolupament de tota la documentació gràfica de la figura de planejament, de 2013 al 2015.

Col·laboracions puntals amb els serveis tècnics de l’Ajuntament de Susqueda i de Riells i Viabrea des de 2012 al 2017.

Assistent d’arquitectura i col·laboracions amb l’arquitecte Armand Garcia, començo amb pràctiques al juliol del 2007 i actualment encara compartim algun projecte. 

Suport en el programa d’inici de funcionament per l’edifici de Santa Caterina. Seu del govern de la Generalitat de Catalunya a Girona. Suport en el trasllat del personal i col·locació dels llocs de treball i serveis. Girona, abril a juliol de 2010.

Disseny d‘interiors a Disseny 4 Sentits S. L. Girona, de gener a desembre del 2009. 

Pràctiques d’arquitectura al despatx Dot arquitectes (actualment Bosch. Capdeferro arquitectes). Sant Joan les Fonts i Girona, de juny 2006 al maig de 2007. 

Col·laboració amb Itziar González en el procés de participació ciutadana per a la remodelació de la Frontissa de Santa Eugènica. Girona, juliol de 2006. 

CERSA MOLBLES S.L. (Group KIBUK). Suport d’estiu per l’equip d’interiorisme de quatre botigues (Cornellà, Sant Feliu de Llobregat, El Prat de Llobregat i Castelldefels) a l’estiu del 2003.