EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Màsters i postgraus

Diplomatura de postgrau en Disseny de Pàgina i Editatge

Diplomatura de postgrau en Disseny de Pàgina i Editatge

A la Diplomatura de Postgrau de Disseny de pàgina i editatge es passa a donar forma a la pàgina amb les eines tipogràfiques i editorials disponibles, entenent per “pàgina” qualsevol pla, individual o seriat, on disposem la informació visual: el llibre, el cartell, la revista, el diari, la pantalla d’ordinador, etc. Per a abordar-ho, el curs fa un plantejament únic: la pàgina es pot crear amb estructures fixes i jeràrquiques per a ser editada sense canviar la fórmula o pot ser creada de zero a partir del material gràfic existent.

La Diplomatura de Postgrau de Disseny de pàgina i editatge està inclosa dins del Màster en Tipografia i disseny de pàgina.

Preinscripcions obertes!

Títol
Diplomatura de postgrau Disseny de Pàgina i Editatge per la UAB
Edició i curs

Primera, curs 2019-2020

Crèdits

30 ECTS

Preu

120 €/ECTS (10% dte. exalumnes i Alumni UAB Premium)

Coordinador

Enric Jardí

Dates

Del 10 de febrer al 25 de juny de 2020

Horari

Dilluns, dimarts, dimecres i dijous, de 16h a 20h

Durada

224h presencials i 526h treball autònom

Idioma

Castellà i català (5%)

Places

Mínim 15 - màxim 26

Lloc

EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Preinscripció

Oberta, fins a ocupació total de places

Professorat

A qui va dirigit

Accés

Per accedir a un màster o postgrau cal passar un procés de selecció i complir amb els requeriments acadèmics i administratius. Per sol·licitar plaça envia’ns el teu currículum i book a través del formulari de sol·licitud de plaça. Més informació sobre el procediment d’acceptació, requeriments de titulació i altres dades d’interès a Accés a postgraus.

Programa

MÒDUL 4 – APLICACIÓ I USOS TIPOGRÀFICS

10 ECTS

Disseny i història del llibre (40h)
Estudi de les parts del llibre i de la seva evolució formal. Estudi i pràctiques sobre el disseny del llibre de lectura convencional.

Usos tipogràfics (24h)
Estudi dels diferents estils, foneries i autors de les tipografies existents. Estudi dels exemples d'aplicació en peces significatives de la història del disseny editorial. Anàlisi de normes i usos tipogràfics. Ortotipografia.

MÒDUL 5 – DISSENY DE PÀGINA MODULAR I VARIABLE

10 ECTS

Disseny de publicacions d’estructures fixes (40h)
Disseny de publicacions tipus periòdic on l'estructura de la pàgina, el sistema modular i les jerarquies tipogràfiques han de venir donades per continguts canviants que no requereixin una diagramació única.

Disseny de publicacions d’estructures variables (40h)
Disseny de publicacions tipus revista on l'estructura de la pàgina i les jerarquies tipogràfiques han de venir donades per continguts canviants que requereixin planificacions individuals de pàgina. Planificació gràfica de la publicació, edició fotogràfica i direcció d'art.

MÒDUL 6 – EDITATGE I DISSENY ONLINE

10 ECTS

Processos d’editatge (40h)
Planificació del flux de contingut per a processos en paper i digitals.

Disseny i editatge online (40h)
Disseny de publicacions per pantalla. Adaptació de dissenys en paper a formats en línia.

TREBALL FINAL DE MÀSTER

10 ECTS

Treball final de màster (20h)
Treball al voltant de l'escriptura, la tipografia o la editatge on es faci alguna aportació teòrica o proposta d'algun model pràctic previ estudi de necessitats.

Dades de contacte

Per a més informació sobre procediments administratius per sol·licitar plaça, requisits de titulació, informació sobre beques o tramitació de visats consultar l’apartat Informació general postgrau.Descarrega't la publicació "TYPO EINA 01" en format digital

E I N A