EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Judit Colomer

Judit Colomer Mascaró és graduada en disseny d'espais interiors amb el premi extraordinari de final d'estudis d'EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona el 2013. El 2014 obté el Master en Estudis Teatrals (MUET) a l'Insitut del Teatre de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del mateix any es doctoranda en Estudis Teatrals amb una tesis al voltant de les possibilitats narratives de l'escenografia i la seva emancipació.

Docència

És professora a EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona de Disseny d'Espais Efímers des de 2016 y d'Art Disseny i Societat junt amb Octavi Rofes des de 2017. La investigació en les possibilitats narratives de l'escenografia la portat a participar en congrosses amb comunicacions com "La escenografía: formas híbridas de dramaturgias espaciales" en el I Congreso Internacional de Jóvenes Investigadores en Estudios Teatrales de la Universidad de Murcia el 2016. I . "Things behind Scenography Objects: Practice-Based Perspectives on Soy el Pueblo", presentada a Scenographic Things Scenography Objects. TaPRA Scenography Interim Event. del Trinity College a Dublin el 2015.

Activitat Professional / Recerca

En l'àmbit de la pràctica ha estat escenògrafa de Detergent, somnífers y huevos ranchoros dirigida per Pau Carrió, i Galileu dirigida per Carme Portaceli el 2017. També crea l'escenografia per Ànsia de Sarah Jane dirigida per Júlia Barceló. El percebeiro de David Menéndez, a Croquis 2016. També dissenya l'escenografia per Filla del seu pare, dirigida per Pau Miró presentada a Temporada Alta 2015 y a l'Espai Lliure el 2017. L'escenografia per Alice In Wonderland, dirigida per Sue Flack al Teatre Gaudí el 2016. L'escenografia per Soy el Pueblo, de Andrea Ariel en la Nau Ivanow el 2015. El 2014 dissenya l'espai de En primera persona, espectacle professional de dansa de Francisco Córdova en residència al Centre cívic La Barceloneta i posterior gira internacional. El 2014 crea l'escenografia para Bang, Bang, estàs mort! dirigida per Josep Colomer al Teatre Centre Manlleu.

També és ajudant d'escenografia d'Anna Alcubierre a Jane Eyre, dirigida per Carme Portacceli que va ser estrenada el febrer del 2017 al Lliure de Gràcia, i en altres produccions com Esplendor, també dirigida per Carme Portaceli al Grec 2016 i El país del pa amb tomàquet de Marc Hervàs el 2014. Va ser ajudant d'escenografia de Sebastià Brosa en dues ocasions el 2014, a El somni d’una nit d’estiu, dirigida per Joan Ollé al Teatre Nacional de Catalunya i La partida, dirigida per Julio Manrique al Teatre Romea.

E I N A