EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Francesc Crous

Graduat en disseny per EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, adscrit a la UAB, i format a la Politecnico di Milano. El seu perfil professional destaca per combinar la estratègia i la innovació en el desenvolupament de nous productes i la cerca contínua per dotar al disseny de identitat pròpia. És docent del Grau en Disseny d'EINA i co-coordinador del Màster en Disseny i Edició de Producte.

ACTIVITAT PROFESSIONAL

Actualment és director de producte de l'empresa Durbanis, editora i productora de disseny de mobiliari urbà amb forta presència al mercat internacional.

Paral·lelament, combina aquesta activitat com a professional lliberal amb especialització en els sector industrial, de l’hàbitat i la il·luminació. Al llarg dels darrers anys ha col·laborat amb empreses com ara Estiluz, Lékué, Myyour, Calma o Vergés entre d'altres.

La seva trajectòria professional s'ha desenvolupat com a dissenyador a l'estudi de Martí Guixé. Ha format part de l'equip de l'Innovation Lab de Roca, treballant en la recerca i desenvolupament de nous productes per al sector del bany. I finalment ha estat cofundador i design manager, durant una dècada, de l'estudi de disseny CrousCalogero.

DOCÈNCIA

Professor de les assignatures de Projectes 4, Processos de transformació i Modelatge d'Objectes II del Grau de Disseny i docent del Postgrau en Edició de producte a EINA.

Ha estat també professor de l'assignatura de Propietats i Usos de Nous Materials per al Disseny, del Grau de Disseny a EINA. I ha participat com a ponent en diversos congressos internacionals de disseny com ara la BODW de Hong Kong o Congreso Factor del Tecnológico de Monterrey a Mèxic.

PUBLICACIONS

Han publicat projectes seus en revistes especialitzades en el sector del disseny com ara Interni, On Diseño, Proyecto Contract, Nuevo Estilo i El País Semanal.

PREMIS

Ha estat guardonat amb el Premi Delta de Plata otorgat per ADI-FAD amb el projecte Balloon de Estiluz (dissenyat per CrousCalogero) el 2012 i ha obtingut Selecció Delta de ADI-FAD els anys 2014 i 2018. El 2006, el FAD conjuntament amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya li concedeix la beca R+FAD.

E I N A