EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Artur Muñoz

Barcelona, 1979

Estudia fotografia a la UPC, funda l'estudi interdisciplinari Porcuatro on realitza tasques de creatiu i de fotògraf en àmbits de la imatge corporativa, la publicitat i el disseny. Treballa per a estudis com Enric Aguilera, SCPF, Villar Rosas, Euro RSCG, David Espluga, Ruiz+company o Twoelf, entre d'altres, amb clients com Nike, Iberdrola o ABR. Rep diferents mencions i premis per la seva tasca juntament amb els seus socis. Entre els guardons destaquen premis Laus i Lux.

L'any 2008 es gradua en fotografia a la Universitat Politècnica de Catalunya amb un projecte d'investigació de títol: Per una funció crítica i narrativa de la fotografia d’àmbit extra-documental. Durant el mateix any comença el seu període docent al Centre Universitari EINA (UAB) on és professor d'interdisciplinars II juntament amb els seus socis d'estudi. Prèviament havia donat sessions de cas a la UPC, a la Universitat Ramon Llull i a EINA. L’any 2012 homologa el títol a grau amb un projecte d’investigació “La mort de la fotografia? Aproximacions teòriques i semiòtiques de les implicacions de la tecnologia digital. Actualment cursa el màster de la UOC, Humanitats: Art, literatura i pensament contemporani. L’any 2009 funda l'associació "Coneix l'art" per a la difusió i comprensió de l'art contemporani. És el responsable del departament pedagògic del centres d'art contemporani Can Sisteré, fundació Arranz-Bravo i Can Manyé.

A l’hora realitza tasques com a director d’art de llibres i exposicions. Continua com a fotògraf professional ara ja desvinculat de l’estudi Porcuatro.

L'any 2009 comença la seva tasca artística on és seleccionat al projecte art Mix del Centre d'Art Contemporani de Can Sisteré. Durant el 2010 el seu treball "11 revolucions de la utopia a l'antrotopia" és seleccionat a la mostra Metamorfosis del llibre 3.0 proposada per l'A-fad. Durant el mateix any entra en contacte amb la galeria Maragall de Barcelona i es mostra el seu treball a la fira art libris organitzada pel centre d'art Santa Mònica.

L’any 2012 l’editorial Tinta invisible edita el seu treball "Vaig veure com inspirava per última vegada i expirava per sempre" . Durant el mateix any s’exposa la instal·lació Translacions al centre d’art i creació Can Manyé d’Alella.

Docència

Pedaogia de l’art contemporani

Experiència com a professor universitari

Activitat Professional / Recerca

Fotografia professional

Treballa com a fotògraf professional realitzant tasques de petit format on bàsicament es produeix en base a la identitat de marca. S'interessa per aquells projectes on la creativitat del fotògraf va més enllà del coneixement artesanal.

Difusió i formació en art

Dirigeix els departaments d'educació de la fundació Arranz Bravo i del centre d'art contemporani de Can Sisteré. A més a més treballa de forma continuada amb les activitats educatives del centre d'art i creació Can Manyé d'Alella.

En la mateixa línia fa direcció d'art per a llibres d'artista i exposicions. Destaca "La risa de la hiena" de Rafael Argullol i Jordi Abelló.

Obra

S'interessa pel llibre d'artista, la paranarrativa i l’exposició, mesclant text, fotografia i il·lustració. Ha realitzat il·lustracions per a la premsa diària seguint el plantejament dels seus treballs.

Investigació

El seu treball d’investigació teòrica en l’àmbit de la semiòtica i la fotografia es veu reflectit en els seus dos treballs finals de carrera. Està interessat en realitzar el doctorat sobre la relació entre la producció gràfica actual i la cosmovisió que s’hi relaciona. Actualment cursa el màster de la UOC, Humanitats: art, Literatura i pensament contemporani.

Publicacions

Obra

Exposicions

E I N A