EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Màsters i postgraus

Curs d'estiu de Tipografia experimental

Sessions informatives:
27/04/17 i 08/06/17 a les 18h a EINA Espai Barra de Ferro

La resurrecció que viuen des de fa uns anys las tècniques manuals com el lettering, el letterpress, la serigrafia o la cal•ligrafia entre d'altres, ha reforçat la posició d'aquestes tècniques en el camp de les arts visuals. S'han recuperat com a ‘antídot' a la immediatesa de les noves tecnologies, que si bé són extremadament útils, no permeten la intervenció en el procés d'impressió. El curs ofereix l'oportunitat de desenvolupar, entendre i aprofundir en la tipografia i el disseny, a través de l'ús de diferents tècniques manuals, des del traç fins a la fotografia, passant per la composició tipogràfica manual a partir de caràcters de fusta, les impremtes casolanes o les superfícies gravables per generació de matrius alternatives, el frottage, el stencil i el collage. S'introduirà els alumnes en els fonaments de cada procés, per tal d'explorar les possibilitats tècniques i creatives, a través del desenvolupament de projectes personals. El curs està pensat per a artistes, il·lustradors, dissenyadors i estudiants interessats en explorar algunes de les tècniques gràfiques manuals relegades a l'oblit. Allunyant-nos momentàniament de l'ordinador, crearem un catàleg de possibilitats gràfiques, que podran ser d'ajuda per a il·lustrar o reforçar conceptes de futurs projectes. L'objectiu d'aquest curs pràctic, és transmetre a l'alumne els coneixements necessaris per a que pugui dur a terme projectes purament analògics i offline, on la tipografia arribi a ser l'element primordial de creació i expressió gràfica o artística.

Preinscripcions obertes!

Títol
Certificat en Tipografia manual per EINA
Edició i curs

Quarta, curs 2016-2017

Preu

300 euros (materials inclosos).10% dte. exalumnes

Coordinador

Arcangela Regis

Dates

Del 10 al 14 juliol 2017

Horari

De dilluns a divendres, de 16h a 20h

Durada

20 h

Idioma

Català, Castellà o Anglès

Places

mínim 15 - màxim 18

Lloc

EINA Espai Barra de Ferro (Barra de ferro 2, Barcelona)

Preinscripció

Oberta, fins a ocupació total de places

Data matrícula

10 juliol 2017

Professorat

A qui va dirigit

El curs va dirigit a artistes, il·lustradors, dissenyadors o qualsevol persona amb interès per les arts gràfiques /visuals, el disseny i la tipografia, que vulgui introduir-se o experimentar amb diverses tècnica de reproducció gràfica. No es requereix experiència prèvia.

Accés

Per accedir a un curs d'estiu (titulació EINA), només cal que facis la teva sol·licitud enviant un correu a cursosdestiu@eina.cat, des d'on t'indicarem els passos a seguir per reservar la teva plaça.

Programa

Dades de contacte

E I N A