EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

Pasajero del no lugar

Paula Velasco Fontclara

Pasajero del no lugar és un projecte editorial que pretén interpretar gràficament la teoria antropològica dels «no llocs» de l’antropòleg Marc Augé, la qual analitza l’impacte dels conceptes espai, lloc i passatge en una societat de consum automatitzat com la nostra.

El Treball de Final de Grau pretén dissenyar un projecte editorial dividit en dues publicacions. Per una banda, la interpretació gràfica i il·lustració fotogràfica del llibre Los no lugares. Espacios del anonimato. Antropología sobre la modernidad (1993), i per l’altra, una publicació que l’acompanyi, on es plasmi una interpretació pròpia sobre els “no llocs” basada en una documentació i anàlisi en el context de ciutat contemporània.

El «no lloc» és un concepte amb el qual convivim, que modifica la nostra concepció de la identitat i la comunicació com a tal, per tant la intenció del projecte no només és dinamitar l’interès en la teoria antropològica d’una manera dinàmica i que proporcioni al llibre un valor afegit a través del seu disseny, sinó que també pretén visibilitzar, de manera gràfica, la presència constant d’aquest concepte a la societat contemporània. Una societat que ens condueix a habitar en un constant passatge transitori que ens porta del lloc al «no lloc».

Web

paulavela.com

Especialitat
Disseny Gràfic
Tutors
Pilar Gorriz, Laia Clos
Tribunal
, Andreu Balius, Miguel Bustos, Laia Clos, Georgina Curto, Enric Garrido, Pilar Górriz, Salvador Huertas, Esteve Padilla, Carles Rodrigo, Anna Solsona, Dolors Soriano, Gemma Villegas

E I N A