EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

Orenga

Lluís Serra Pla

La foneria Tipografies celebra el desè aniversari. Orenga fou el debut tipogràfic del seu creador, Jordi Embodas. Una tipografia sense serifs que defuig del pal sec, remetent subtilment als traços cal·ligràfics, la qual el tipògraf ha descrit com «una tipografia amb flaire mediterrània».

Per fer visible la vigència del seu treball a través dels anys, s’elabora un espècimen tipogràfic que permet gaudir l’Orenga amb els cinc sentits: un joc de pastilles de sabó artesanal en forma de tipus mòbils. Del més suau escumós, fins al més rústic i exfoliant, cada pes tipogràfic està associat a una fórmula diferent de sabó, però amb un element comú: l’orenga.

Tenint clar d’entrada la relació entre les dues orengues, tipografia i planta, s’ha fet un important procés d’investigació, experimentació i aprenentatge de producció per tal de desenvolupar aquest projecte amb coherència.

Web

senyorestudi.com

Especialitat
Disseny Gràfic
Tutors
Pilar Gorriz, Laia Clos
Tribunal
, Andreu Balius, Miguel Bustos, Laia Clos, Georgina Curto, Enric Garrido, Pilar Górriz, Salvador Huertas, Esteve Padilla, Carles Rodrigo, Anna Solsona, Dolors Soriano, Gemma Villegas

E I N A