EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

La Conciencia del Yo

Oriol Cabarrocas

L'ascensió del narcisisme és inversament proporcional al declivi de l'espiritualitat. Eliminar la figura de Déu significa també deslliurar-nos de la seva mirada omnipotent, capaç de travessar la superfície del nostre comportament social i jutjar la nostra ànima. Avui en dia, la societat ocupa l'espai que abans ocupava Déu. Els nostres esforços se centren en l'auto-disseny de la nostra imatge, la projecció de nosaltres mateixos, amb la que ens mostrem adavant la resta.

Aquesta imatge és l'única manera que tenim de mostrar la subjectivitat pròpia. Per aquesta raó, la recerca de l'autenticitat s'ha convertit en la nostra obsessió, amb l'objectiu de trobar allò que ens distingeix de la resta. En la recerca de la nostra singularitat hem acabat oblidant la importància de la figura de "l'altre" i l'autoreferència excessiva ens ha dut a la pèrdua de l'empatia.

Aquest projecte pretén posar en relleu les semblances entre el culte a Déu i la devoció a la imatge pròpia a través de la creació d'una religió paròdica. La Conciencia del Yo és una secta narcisista, en la que la individualitat ascendeix a allò sagrat, un espai en el qual el membre es venera a si mateix com una deïtat.

Web

vimeo.com

Especialitat
Cultura del Disseny
Tutors
Octavi Rofes
Tribunal
, Josep Aregall, Anna Bach, Elena Bartomeu, Guillem Cassassús, Judit Colomer, Albert Corbeto, Georgina Curto, Vivian Fernández, Carlos Ferrater, Jordi Fulla, José Luis Merino, Mariona Moncunill, Octavi Rofes, Dolors Soriano, Oriol Ventura, Santi Vilanova

E I N A