EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

INSITU

Sara García Navas
sgarcian@eina.cat

INSITU és el nom d'una empresa que es dedica a crear packs de benvinguda amb productes gastronòmics i autòctons del lloc on està l'apartament que contracta aquest servei.

El projecte consisteix a crear i dissenyar la identitat d'un pack de productes de benvinguda per a apartaments turístics de categoria estàndard. Els usuaris són tots aquells hostes nacionals i internacionals que s'allotgen en apartaments turístics (en el seu ampli espectre i en les seves diferents modalitats). S'ha dissenyat un packaging de productes que inclou obsequis autòctons, un mapa orientatiu i informatiu del barri de la població i una peça editorial informativa sobre els productes que formen l'obsequi. També s'ha creat una pàgina web perquè els gerents dels apartaments adquireixin els packs i els hostes trobin informació històrica dels productes autòctons de cada pack.

Quant al naming, INSITU és una expressió llatina que significa “al lloc” i se sol utilitzar per designar un fenomen observat al lloc. INSITU representa el rerefons del projecte, ja que genera una primera experiència de benvinguda gastronòmica i cultural-històrica del lloc que l'usuari ha triat per allotjar-se.

El repte principal del projecte és utilitzar el disseny com a mitjà/eina per solucionar i superar les condicions que s'han desenvolupat dins del sector dels allotjaments turístics i generar:

El desenvolupament del projecte determina utilitzar els productes com una eina que genera una experiència en l'usuari. Un exemple d'això és l'autogestió dels productes de benvinguda, que l'usuari pot consumir, guardar com a record o regalar com a souvenir.

El disseny d'un pack de productes autòctons de benvinguda és un servei pensat principalment com a solució per a petites agències o particulars que disposen d'apartaments turístics. Tanmateix, també és aplicable a grans cadenes d'apartaments i aparthotels.

Web

behance.net

Especialitat
Disseny gràfic
Tutors
Pilar Gorriz, Laia Clos
Tribunal
, Laia Clos, Pilar Gorriz, Salvador Huertas, Diego Fernández, Andreu Balius, Carlos Bermúdez

E I N A