EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

Galeria d'art 1717

Ariadna Puigdomenech Puig
apuidomenech@eina.cat

El projecte planteja la reforma d’una masia de principi del segle XVIII situada a Sant Feliu de Boada, un poblet medieval al bell mig del Baix Empordà.

La finalitat del treball és aconseguir un centre d’art i una residència d’artistes que tornin la vitalitat i l’encant a aquest poble empordanès. A partir d’aquí, el projecte es concep combinant espais comuns i privats per als nous hàbits dels usuaris. La part pública és la que abraçarà tant espais expositius com espais polivalents, de tallers i de treball; i la part privada empatitzarà amb les necessitats dels residents.

Durant la rehabilitació es tindrà en compte l’arquitectura existent, que es potenciarà establint un llenguatge entre els elements nous i l’espai original de la casa.

El jardí serà el punt de trobada del circuit expositiu. Les estades expositives es perllongaran cap a l’interior i així es permetrà el diàleg de les obres amb el seu entorn més natural. L’objectiu és generar un espai despreocupat, dinàmic i fluid. En aquest projecte es donarà importància tant a la multifuncionalitat d’un espai segons el grau de privacitat com al respecte als fonaments i materials autèntics de la masia.

Es vol aconseguir un marc atemporal, acollidor i funcional dins de l’ambient rural d’una masia pròpia de l’edat moderna.

Text complet

Especialitat
Disseny d'espais
Tutors
Anna Bach
Tribunal
, Anna Bach, Albert Crispi, Rosa Clotet, Sílvia Santaeugènia, Raul Oliva, Salvador Segura, Sara Coscarelli

E I N A