EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

Aorate

Maria Riera Gálvez
mriera@eina.cat

Fruit de l’interès pel món del disseny de llums i de la cerca d’un coneixement més ampli d’aquest àmbit neix Aorate, un llum infantil que recorda un asteroide i que vol trencar la relació passiva que actualment es produeix entre la majoria de lluminàries i el seu usuari.

Un dels primers objectius d’aquest projecte és arribar a desenvolupar el disseny d’un llum de forma més profunda per tal d’obtenir un producte perfectament preparat per ésser presentat a un fabricant que el comercialitzi.

La correcta il·luminació d’un espai dedicat als nens és molt important, ja que la llum no només els afecta emocionalment, sinó també físicament. Amb el llum dissenyat volem ajudar a aconseguir aquesta il·luminació adient per als més petits tot oferint tres opcions de llum diferents que acompanyin els nens en les seves diferents activitats, a més d’una llibertat d’ubicacions infinita.

Com que és un producte dedicat a l’àmbit infantil, la seguretat és una prioritat durant el seu disseny. Per aquest motiu, tant els materials (polipropilè i silicona) com el seu mètode de càrrega per inducció han estat escollits perquè asseguren que cap nen no prendrà mal mentre utilitzi el llum.

Especialitat
Disseny de producte
Tutors
Oriol Ventura
Tribunal
, Francesc Crous, Ariadna Fábregas, Javier Nieto, Esther Pujol, Oriol Ventura, Daniel Vila

E I N A