EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Treballs de Fi de Grau

Power

Guillem Casasús Xercavins
gcasasus@eina.cat

Power és una publicació sobre els conflictes bèl·lics dels segles XX i XXI que han sorgit arran de disputes per controlar les fonts energètiques del planeta.

El repte principal d’aquest disseny és potenciar de manera gràfica els objectius de la publicació: la sensibilització i la conscienciació del nombre màxim possible de ciutadans.

La publicació respon a tres valors clau: transparència, universalitat i empatia. La transparència és la necessitat de revelar la realitat i lluitar contra la censura. La universalitat implica la inclusió de qualsevol individu, siguin quines siguin les seves circumstàncies personals. I l’empatia es manifesta en l’objectiu que els lectors comprenguin les crues situacions d’aquests conflictes.

Gràficament s’opta per un estil molt neutre, en què en un primer moment el blanc i el negre són els protagonistes. Tanmateix, en llegir la publicació, apareix el color. La tècnica usada és la tinta tèrmica, que desapareix en contacte amb l’escalfor i mostra què hi ha al darrere. Una bona metàfora, tant de la idea de conflicte (punt de frec calent) com de la idea de solidaritat (empatia emocional).

Web

behance.net

Especialitat
Disseny gràfic
Tutors
Marc Català, Pablo Juncadella

E I N A