EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Màsters i postgraus

Màster en Disseny d’espais: User experience

© Oriol Ventura

Sol·licita una entrevista a postgraus@eina.cat

El màster propi en Disseny d’Espais: User Experience és un programa d’un curs acadèmic que aporta els coneixements avançats per a l’exercici de la professió del disseny d’espais amb una dedicació específica en la generació d’experiències, tant des de la seva vessant crítica, contextual i analítica, com perceptiva, projectual i executiva.

La titulació és pot obtenir cursant la totalitat dels continguts en un únic curs acadèmic, o de forma seqüencial, cursant cada una de les diplomatures de postgrau i el treball final de màster.

La diplomatura de postgrau en Percepció i Representació d’Espais Experiencials s’enfoca sobretot al pensament crític i a la generació de la percepció espacial, entesa com a continent on hi succeeixen escenes que li atribueixen contingut, a partir de la concepció i comprensió dels referents, el context, els recorreguts, els materials, els colors i la llum.

La diplomatura de postgrau en Disseny d’Espais Experiencials aporta una formació avançada en el desenvolupament de tots aquells aspectes vinculats al disseny, projecció i execució en obra de les principals tipologies d’espais que formen part del nostre imaginari diari més proper.

Col·laboracions
Museu del Disseny, Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Objectius formatius

El màster en Disseny d'Espais: User Experience té per objectiu fonamental formar professionals en el camp específic del disseny d’espais i adaptar els coneixements tècnics i creatius als diversos àmbits d’actuació: espais comercials, residencials, de treball, efímers, escenografia, o nous conceptes d'espai.

Pretén professionalitzar una activitat fortament lligada a altres disciplines i mancada de formació rigorosa en la nostra àrea geogràfica, així com completar la formació dels perfils de dissenyador, arquitecte i arquitecte tècnic.

És fonamental que l’estudiant aprengui a donar valor a les noves tecnologies en el condicionament de l’espai físic, a més d’assimilar els valors crítics socials i culturals emergents que es troben en la base dels criteris d’implantació mitjançant les disciplines que els articulen: ergonomia, ecologia, economia, sociologia, antropologia i les seves incidències i repercussions en la projecció.

Sortides professionals

Disseny d’espais interiors i exteriors: disseny d’espais domèstics i comercial, rehabilitació, adequació d'espais de treball i d'oficines, espais públics i jardins, disseny d'esdeveniments i d'espais efímers, estands, disseny de sistemes per a locals comercials de cadenes i franquícies, disseny d'exposicions, aparadorisme. Direcció i gestió d’obres.

Preinscripcions obertes!

Títol
Màster en Disseny d’espais: User experience per la UAB (Titulació en tràmit)
Edició i curs

1a, curs 2020-2021

Crèdits

70 ECTS

Preu

8.400€ (10% dte. exalumnes i Alumni UAB Premium)

Coordinador

Sara Coscarelli

Dates

Del 21 de setembre de 2020 al 16 de setembre de 2021

Horari

De dilluns a dijous, de 16h a 20h

Durada

500h presencials i 1.250h de treball autònom de l'estudiant

Idioma

Castellà (80%), català (10%) i anglès (10%)

Places

mínim 15 - màxim 26

Lloc

EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Professorat

A qui va dirigit

Es consideren adients les candidatures procedents de: Graduat Superiors en Disseny, Arquitectura i Arquitectura tècnica, Escenografia o d’altres titulacions o formacions sempre que tinguin experiència o vinculació amb les disciplines del disseny en general i del disseny d’espais en particular. Es recomana tenir coneixements bàsics de representació, en especial de dibuix i delineació digital.

Requisits d’accés: per accedir al màster es requereixen coneixements i/o experiència bàsica en arquitectura, disseny d’espais o afins, representació d’espais amb programari especialitzat.

Accés

Per inscriure’t a aquest estudi, cal passar un procés de selecció i complir amb els requeriments acadèmics i administratius.

Per fer-ho, cal disposar d’un número d'identificació universitària (NIU/NIA) i una paraula de pas. Si encara no ets estudiant d’EINA, per obtenir-los has de realitzar la sol·licitud de registre.

Després has d’accedir a la plataforma d’inscripció i adjuntar la documentació d’accés (màxim 2MB per arxiu):

Per més informació sobre el procediment d’acceptació, requeriments de titulació i altres dades d’interès, pots consultar l’apartat d’accés a màsters i postgraus de la nostra web o escriure’ns a postgraus@eina.cat.

Programa

Mòdul 1 – Emoció i percepció en l’espai

Reflexió al voltant de les repercussions que l'emoció i la percepció tenen en l'espai. Anàlisi de la temàtica del projecte i de les eines per generar un concepte. Estudi dels diferents tipus d'espais que han existit en la història contemporània del disseny d'espais. Estudi de la preexistència del lloc com a essència del concepte de la nova intervenció.

El mòdul està constituït per les següents assignatures:

Mòdul 2 – Design thinking aplicat a l’espai

Millora de les estratègies d'ús de les eines de dibuix per a la representació de projectes. Introducció a les tècniques fotogràfiques i a la percepció de la llum per a una òptima visualització de l'experiència del lloc. Estudi de les eines de representació gràfiques que poden usar-se en el disseny d'espais.

El mòdul està constituït per les següents assignatures:

Mòdul 3 – Tècniques en el disseny d’espais

Estudi de les tècniques en disseny d'espais relacionades amb la sostenibilitat, la il·luminació i l'accessibilitat. Anàlisi de les característiques del disseny biofílic i com la naturalesa repercuteix en la generació de l'espai. Fonaments de la llum i el color i aplicació a l'espai. Comportament, propietats, funcions i tipologies. Factors i necessitats ergonòmiques. L'usuari i la seva relació física amb l'espai. Criteris d'accessibilitat per a persones de mobilitat reduïda.

El mòdul està constituït per les següents assignatures:

Mòdul 4 – L’experiència com a creadora d’identitat

Comprensió dels espais en què la identitat és preeminent, com ara els espais culturals, les àrees d'espera i pas, i els espais domèstics i turístics vinculats a la residència.

Cultural Spaces. Disseny d’espais de coneixement.

Mòdul 5 – Prestació de serveis comercials

Workshops d'espais on es realitzen Prestacions de Serveis Comercials. Workshops d'espais de venda a el públic, de restauració i d'espais d'oci, en què entra en joc el factor del temps lliure.

Mòdul 6 - Entorn formatiu i professional

Workshops d'espais implicats amb l'entorn formatiu i professional. Workshop de pensament i reflexió sobre les necessitats que tenen els espais dedicats a l'educació, en funció de les seves metodologies pedagògiques. Workshop d'espais de treball, en els quals l'armonia, el disseny i l'ergonomia juguen papers referencials. Workshop d'espais de treball, en els quals l'armonia, el disseny i l'ergonomia juguen papers referencials.

Mòdul 7 – Treball Final de Màster (TFM)

Desenvolupament d’un treball de disseny d’espais de forma autònoma i a partir d’interessos personals. Compta també amb un taller de creació narrativa i un taller de Comunicació.

Dades de contacte

E I N A