EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Màsters i postgraus

Diplomatura de postgrau en Percepció i representació d’espais experiencials

Diplomatura de postgrau en Percepció y representació d’espais experiencials

Sol·licita una entrevista a postgraus@eina.cat

La diplomatura de postgrau en Percepció i representació d’espais experiencials d’EINA es planteja des d’un enfocament basat en el pensament crític per a la generació de la percepció espacial. Està pensada per especialitzar-se professionalment en el disseny de tota mena d’espais interiors i exterior, així com en aprofundir en la direcció i la gestió d’obres.

Aquesta diplomatura de postgrau s’origina a partir de la reflexió sobre les repercussions que l'emoció i la percepció tenen en l'espai, per després aprofundir en tècniques com el Design Thinking i l’aplicació d’eines avançades de representació, fotografia i gràfica aplicades a l’espai. També ofereix un estudi de les tècniques per al disseny d’espais, per aprofundir en la sostenibilitat i el disseny biofílic, la repercussió de la llum en la percepció de l’espai, l’accessibilitat i la generació d’experiència a través de l’ergonomia.

La diplomatura de postgrau en Percepció i representació d’espais experiencials d’EINA compta amb la col·laboració del Museu del Disseny de Barcelona i del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Sortides professionals Disseny d’espais interiors i exteriors: disseny d’espais domèstics i comercial, rehabilitació, adequació d'espais de treball i d'oficines, espais públics i jardins, disseny d'esdeveniments i d'espais efímers, estands, disseny de sistemes per a locals comercials de cadenes i franquícies, disseny d'exposicions, aparadorisme. Direcció i gestió d’obres.

Preinscripcions obertes!

Títol
Diplomatura de postgrau en Percepció y representació d’espais experiencials per la UAB (Titulació en tràmit)
Edició i curs

1a, curs 2020-2021

Crèdits

30 ECTS

Preu

3.600€ (10% dte. exalumnes i Alumni UAB Premium)

Coordinador

Sara Coscarelli

Dates

Del 21 de setembre de 2020 al 22 de gener de 2021

Horari

De dilluns a dijous de 16h a 20h

Durada

240h presencials i 510h de treball autònom de l'estudiant

Idioma

Castellà (80%), català (10%) i anglès (10%)

Places

mínim 15 - màxim 26

Lloc

EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Professorat

A qui va dirigit

Es consideren adients les candidatures procedents de: Graduat Superiors en Disseny, Arquitectura i Arquitectura tècnica, Escenografia o d’altres titulacions o formacions sempre que tinguin experiència o vinculació amb les disciplines del disseny en general i del disseny d’espais en particular. Es recomana tenir coneixements bàsics de representació, en especial de dibuix i delineació digital.

Requisits d’accés Per accedir a la diplomatura de postgrau es requereixen coneixements i/o experiència bàsica en arquitectura, disseny d’espais o afins, representació d’espais amb programari especialitzat.

Accés

Per inscriure’t a aquest estudi, cal passar un procés de selecció i complir amb els requeriments acadèmics i administratius.

Per fer-ho, cal disposar d’un número d'identificació universitària (NIU/NIA) i una paraula de pas. Si encara no ets estudiant d’EINA, per obtenir-los has de realitzar la sol·licitud de registre.

Després has d’accedir a la plataforma d’inscripció i adjuntar la documentació d’accés (màxim 2MB per arxiu):

Per més informació sobre el procediment d’acceptació, requeriments de titulació i altres dades d’interès, pots consultar l’apartat d’accés a màsters i postgraus de la nostra web o escriure’ns a postgraus@eina.cat.

Programa

Mòdul 1 – Emoció i percepció en l’espai

Reflexió al voltant de les repercussions que l'emoció i la percepció tenen en l'espai. Anàlisi de la temàtica del projecte i de les eines per generar un concepte. Estudi dels diferents tipus d'espais que han existit en la història contemporània del disseny d'espais. Estudi de la preexistència del lloc com a essència del concepte de la nova intervenció.

El mòdul està constituït per les següents assignatures:

Mòdul 2 – Design thinking aplicat a l’espai

Millora de les estratègies d'ús de les eines de dibuix per a la representació de projectes. Introducció a les tècniques fotogràfiques i a la percepció de la llum per a una òptima visualització de l'experiència del lloc. Estudi de les eines de representació gràfiques que poden usar-se en el disseny d'espais.

El mòdul està constituït per les següents assignatures:

Mòdul 3 – Tècniques en el disseny d’espais

Estudi de les tècniques en disseny d'espais relacionades amb la sostenibilitat, la il·luminació i l'accessibilitat. Anàlisi de les característiques del disseny biofílic i com la naturalesa repercuteix en la generació de l'espai. Fonaments de la llum i el color i aplicació a l'espai. Comportament, propietats, funcions i tipologies. Factors i necessitats ergonòmiques. L'usuari i la seva relació física amb l'espai. Criteris d'accessibilitat per a persones de mobilitat reduïda.

El mòdul està constituït per les següents assignatures:

Dades de contacte

E I N A