EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Màsters i postgraus

Diplomatura de postgrau en Disseny i art del jardí

Disseny i l’art del jardí

Sol·licita una entrevista a postgraus@eina.cat

La diplomatura de postgrau en Disseny i art del jardí d’EINA té per objectiu formar professionals en el disseny i la creació d’espais habitats exteriors, on les plantes i la natura hi tenen un paper essencial. El curs aprofundeix en el disseny creatiu i l’expressivitat formal, per aprofundir en la professionalització i l’especialització de jardins, i en tots els continguts que apleguen els àmbits d’actuació necessaris per a la concepció i el desenvolupament d’espais enjardinats, emfatitzant en la perspectiva artística, a partir d’una proposta tècnica i científica.

Aquesta diplomatura de postgrau s’adreça a estudiants o professionals del disseny d’interiors o del món de l’art que desitgin completar la formació amb la creació de jardins, així com professionals de l’arquitectura o l’enginyeria amb experiència prèvia, curiositat o sensibilitat en aquest àmbit.

La diplomatura de postgrau en Disseny i art del jardí d’EINA compta amb la col·laboració de destacades institucions del sector.


El postgrau es pot cursar parcialment (Mòdul 1 i mòdul 2) obtenint un Certificat EINA.

Preinscripcions obertes!

Títol
Diplomatura de Postgrau en Disseny i art del jardí per la UAB (Titulació en tràmit)
Edició i curs

1a edició, curs 2020-2021

Crèdits

30

Preu

3.600€ (10% dte. exalumnes i Alumni UAB Premium)

Coordinador

Margarita Kirchner, Pau de Solà-Morales

Dates

Del 28 de setembre 2020 al 21 d'abril de 2021

Horari

Dilluns i dimecres, de 16h a 20h. Puntualment algun dissabte per a visites.

Durada

180h presencials i 570h treball autònom de l’estudiant

Idioma

Castellà i Català

Places

mínim 15 - màxim 26

Lloc

EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Preinscripció

Oberta, fins a ocupació total de places

Professorat
 • Tània Costa
 • Raúl Oliva
 • Pau de Solà-Morales
 • Fernando Benedicto
 • Susana Brosed
 • Manuel Casares
 • Maria Mercè Compte
 • Pere Fraga
 • Teresa Garceran
 • Imma Jansana
 • Margarita Kirchner
 • Ana Luengo
 • Francesc Muñoz
 • Ramon Parramon
 • Josep M. Riba
 • Montse Rivero
 • Mercè Trias

A qui va dirigit

El postgrau d’adreça a dissenyadors/es d’interiors que desitgin completar la seva formació en l’àmbit de jardins, així com a arquitectes/as, arquitectes/as tècnics, artistes/as (graduats en Belles Arts, història i Història de l’Art), enginyers tècnics agrícoles o qualsevol persona amb experiència prèvia o sensibilitat per la temàtica.

És recomanable que l’estudiant tingui coneixments i habilitats per a la representació gràfica d’idees i projectes (preferentment digitals com Autocad, Indesign, Photoshop).

Accés

Per inscriure’t a aquest estudi, cal passar un procés de selecció i complir amb els requeriments acadèmics i administratius.

Per fer-ho, cal disposar d’un número d'identificació universitària (NIU/NIA) i una paraula de pas. Si encara no ets estudiant d’EINA, per obtenir-los has de realitzar la sol·licitud de registre.

Després has d’accedir a la plataforma d’inscripció i adjuntar la documentació d’accés (màxim 2MB per arxiu):

(*) Per Diplomatures de Postgrau, si no disposes de la titulació universitària requerida o s’està tramitant, pots adjuntar degudament complimentada la següent Declaració de no disponibilitat de titulació.

Per més informació sobre el procediment d’acceptació, requeriments de titulació i altres dades d’interès, pots consultar l’apartat d’accés a màsters i postgraus de la nostra web o escriure’ns a postgraus@eina.cat.

Programa

Mòdul 1. Disseny de plantacions i horticultura (12 crèdits)

S’estudiaran les plantes i varietats, i adquisició de pautes per a la seva selecció tenint en comptes els criteris que afectaran el disseny final de jardins o zones ajardinades, ja sigui durant l’any o al llarg del temps vital de la plantació (condicions climàtiques, tipus de sòls, longevitat, estacionalitat). S’analitzaran els sistemes de combinació d’espècies en base a la seva textura, forma o color. En tot el procés es tindrà en compte els requeriments de manteniment associats als estrats arbori, arbustiu i herbaci, i es prestarà especial atenció a les espècies de l’àmbit mediterrani. Els continguts es complementaran amb l’estudi de l’evolució del disseny de plantacions al llarg del anys. I es realitzaran tallers per a posar en pràctica els coneixements.

Les assignatures del mòdul són:

Mòdul 2. Història de l'art del jardí (6 crèdits)

S’introduirà l’estudiant en la idea de jardí com a espai d’esbarjo, d’art i de pensament, al llarg de la història. Els jardins més enllà de ser un espai exterior on desenvolupar-hi activitats quotidianes, han estat espais d’expressió artística, d’aprenentatge i llocs de representació i projecció social. Els jardins, com qualsevol altra expressió artística, són un reflex d’una època, d’un context social, econòmic i històric que ha anat evolucionat al llarg del temps.

Les assignatures del mòdul són:

Mòdul 3. Taller de projectes/disseny i construcció (12 crèdits)

S’aprofundirà en les tècniques de disseny d’arquitectura del paisatge que abordin els problemes de descripció i interpretació dels espais lliures de petit forma. Es proporcionaran coneixements i competències professionals que garanteixin el domini de les activitats i problemes relacionats amb la gestió i el disseny sostenible dels jardins.

Les assignatures del mòdul són:

Es realitzaran exercicis al llarg del mòdul, dedicats a l’adquisició d’eines projectuals necessàries per a un enfocament complet i per a la pràctica professional.

És recomanable que l’estudiant tingui coneixments i habilitats per a la representació gràfica de projectes (preferentment digitals com Autocad, Indesign, Photoshop).

Dades de contacte

Per a més informació sobre procediments administratius per sol·licitar plaça, requisits de titulació, informació sobre beques o tramitació de visats consultar l’apartat Informació general postgraus.

E I N A