EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Màsters i postgraus

Curs en Disseny i art del jardí

Disseny i l’art del jardí

El curs en Disseny i art del jardí té per objectiu formar creadors interessats en el disseny i l’habilitació d’espais on les plantes i la natura hi tenen un paper essencial. El curs vol donar valor al disseny creatiu i a l’expressivitat formal dels jardins que abasti tots els àmbits de l’actuació necessaris per a una bona concepció i desenvolupament d’aquests espais, emfatitzant la perspectiva artística però sense deixar de banda la vessant tècnica i científica.

Malgrat atendre i tenir en compte els processos històrics, socials, econòmics i ecològics que tenen implícits el jardins, aquests estudis es desmarquen dels estudis específics de paisatgisme així com de la creació de grans infraestructures i de les concepcions de territori i paisatge.

El curs (titulació pròpia) forma part de la Diplomatura de postgrau en Disseny i art del jardí (UAB).

Títol
Titulació pròpia EINA en Disseny i art del jardí
Edició i curs

1a edició, curs 2020-2021

Crèdits

12 ECTS

Preu

2.160€. 120 €/ECTS (10% dte. exalumnes i Alumni UAB Premium)

Coordinador

Margarita Kirchner, Mercè Compte

Dates

Del 28 de setembre 2020 al 21 d'abril de 2021

Horari

Dilluns i dimecres de 16h a 20h. Puntualment algun dissabte per a visites

Durada

100h presencials i 354h treball autònom de l’alumne

Idioma

Castellà i català

Places

mínim 15 - màxim 26

Lloc

EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona

Preinscripció

Oberta, fins a ocupació total de places

Professorat

A qui va dirigit

El curs d’adreça a dissenyadors/es d’interiors que desitgin completar la seva formació en l’àmbit de jardins, així com a arquitectes/as, arquitectes/as tècnics, artistes/as (graduats en Belles Arts, història i Història de l’Art), enginyers tècnics agrícoles o qualsevol persona amb experiència prèvia o sensibilitat per la temàtica.

És recomanable que l’estudiant tingui coneixments i habilitats per a la representació gràfica d’idees i projectes (preferentment digitals com Autocad, Indesign, Photoshop).

Accés

Per inscriure’t a aquest estudi, cal passar un procés de selecció i complir amb els requeriments acadèmics i administratius.

Per fer-ho, cal disposar d’un número d'identificació universitària (NIU/NIA) i una paraula de pas. Si encara no ets estudiant d’EINA, per obtenir-los has de realitzar la sol·licitud de registre.

Després has d’accedir a la plataforma d’inscripció i adjuntar la documentació d’accés (màxim 2MB per arxiu):

Per més informació sobre el procediment d’acceptació, requeriments de titulació i altres dades d’interès, pots consultar l’apartat d’accés a màsters i postgraus de la nostra web o escriure’ns a postgraus@eina.cat.

Programa

Mòdul 1. DISSENY DE PLANTACIONS I HORTICULTURA (12 crèdits)

S’estudiaran les plantes i varietats, i adquisició de pautes per a la seva selecció tenint en comptes els criteris que afectaran el disseny final de jardins o zones ajardinades, ja sigui durant l’any o al llarg del temps vital de la plantació (condicions climàtiques, tipus de sòls, longevitat, estacionalitat). S’analitzaran els sistemes de combinació d’espècies en base a la seva textura, forma o color. En tot el procés es tindrà en compte els requeriments de manteniment associats als estrats arbori, arbustiu i herbaci, i es prestarà especial atenció a les espècies de l’àmbit mediterrani. Els continguts es complementaran amb l’estudi de l’evolució del disseny de plantacions al llarg del anys. I es realitzaran tallers per a posar en pràctica els coneixements.

Mòdul 2. HISTÒRIA DE L’ART DEL JARDÍ (6 crèdits)

S’introduirà l’estudiant en la idea de jardí com a espai d’esbarjo, d’art i de pensament, al llarg de la història. Els jardins més enllà de ser un espai exterior on desenvolupar-hi activitats quotidianes, han estat espais d’expressió artística, d’aprenentatge i llocs de representació i projecció social. Els jardins, com qualsevol altra expressió artística, són un reflex d’una època, d’un context social, econòmic i històric que ha anat evolucionat al llarg del temps.

Dades de contacte

Per a més informació sobre procediments administratius per sol·licitar plaça, requisits de titulació, informació sobre beques o tramitació de visats consultar l’apartat Informació general postgraus.

E I N A