En aquest laboratori de creació treballarem la llum com a element mediador entre l’observador i l’escena o objecte observat. A través de tocar i treballar amb diferents fonts de llum descobrirem com pot esdevenir objecte o matèria en funció de com la treballem i la seva aplicació. En aquestes 9 setmanes descobrirem de manera pràctica com la llum pot transformar qualsevol projecte, sensació o percepció i com la podem incorporar en els dissenys de les diferents disciplines treballant-la com un material més a projectar i definir en qualsevol projecte de disseny.
Treballarem dos blocs, el primer és la il·luminació dels jardins, espais exteriors i seguidament analitzarem i treballarem el concepte de light Art.
Objectius Formatius
- Entendre la relació entre l’observador i l‘objecte observat i com la llum construeix aquesta relació i la pot modificar
- Treballar la llum com a configuradora d’espais, atmosferes i sensacions
- Ser capaç d’analitzar el paper de la llum en qualsevol disseny
- Entrenar l’ull per començar a mirar en comptes de veure.
Repensar la llum del jardí
Amb lluminàries cedides de diferents fabricants replantejarem la il·luminació dels jardins de Sentmenat, analitzarem l’espai i la il·luminació actual i proposarem de manera pràctica una alternativa a la realitat. EXERCICI EN GRUPS – IMPORTANT: hi haurà dues sessions que es mouran a dijous a la tarda per tal de poder treballar de nit.
Visita a les instal·lacions i showroom de un fabricant d’il·luminació
Com que aquesta assignatura inclou el període de Nadal, caldrà veure opcions segons el calendari, visitarem un fabricant d’il·luminació tècnica o un distribuïdor, prop de Barcelona o a la mateixa ciutat. Es confirmarà la data i adreça al confirmar el calendari al setembre.
Light Art
Analitzarem diferents artistes que treballen com a matèria principal la llum. Partir del anàlisis de la seva obra generarem una peça pròpia.
Metodologia docent
Es plantegen sessions experimentals amb mostres i diferents materials proporcionats per l'Alumnat i la professora i els convidats a l'assignatura per tal de fer un "laboratori de llum" i aprendre experimentant.
Activitats formatives
ACT 1: Repensar la llum del Jardí 20%
ACT 2: Projetce Light Art – 70%
10% Anàlisis artista
35% procés de creació peça
25% Entrega final resultat
Assistència 10%
Sistema d’avaluació
Avaluació continuada
L’objectiu de l’avaluació continuada és que l’estudiant pugui conèixer el seu progrés acadèmic al llarg del seu procés formatiu per tal de permetre-li millorar-lo. A partir de la segona matrícula, l’avaluació de l’assignatura podrà consistir, a decisió del professor, en una prova de síntesi, que permet l’avaluació dels resultats d’aprenentatge previstos en la guia docent de l’assignatura. En aquest cas, la qualificació de l’assignatura correspondrà a la qualificació de la prova de síntesi.
Normativa general d’avaluació
Per considerar superada una assignatura, caldrà que s’obtingui una qualificació mínima de 5,0.
Una vegada superada l’assignatura, aquesta no podran ser objecte d’una nova avaluació.
Es considerarà “No Avaluable” (NA) l’estudiant que no hagi lliurat totes les evidències d’aprenentatge o no hagi assistit al 80% de les classes sense haver justificat les absències. En cas d’absència justificada, l’estudiant s’ha de posar en contacte amb el professor en el moment de la reincorporació per determinar la recuperació de les activitats a les quals no hagi assistit.
En cas que l’estudiant realitzi qualsevol irregularitat que pugui conduir a una variació significativa de la qualificació d’un acte d’avaluació, es qualificarà amb 0 aquest acte d’avaluació, amb independència del procés disciplinari que s’hi pugui instruir. En cas que es produeixin diverses irregularitats en els actes d’avaluació d’una mateixa assignatura, la qualificació final d’aquesta assignatura serà 0.
Procés de revisió
La revisió es pot sol·licitar al professorat corresponent i es realitzarà durant la setmana indicada al calendari lectiu.
Procés de reavaluació
No es contemplen sistemes de reavaluació en els casos de les pràctiques externes, els TFG, i les assignatures / activitats formatives que, pel seu caràcter eminentment pràctic, no ho permeten.
Per participar a la reavaluació l'alumnat ha d'haver estat prèviament avaluat en un conjunt d'activitats el pes de les quals equivalgui a un mínim de dues terceres parts de la qualificació total de l'assignatura o mòdul.