L’assignatura col·locarà a l’estudiant en la tessitura d’aprendre a il·luminar un espai tenint en compte la funció i el desig. Entendre la llum a través de la percepció sensual que en tenim, i d’una lectura emotiva, ens portarà a construir un relat.
Llum diürna i llum nocturna: com canvien els colors, els objectes i els espais amb la intensitat i el to cromàtic de la llum? Com afecten els filtres i les ombres?
Llum arquitectònica: com aprofitar els recursos arquitectònics per il·luminar un espai? Quins efectes podem aconseguir i quina oportunitat tenen en la funció de l'espai? Un barret, depenent del teixit o de la trama amb el que estigui fet, pot canviar el color de la pell, la intenció d'una mirada... el mateix passa amb una pèrgola i amb una pantalla de làmpada. La llum artificial com a contrapunt de diàleg i com a generador de noves expectatives.
L’objecte emissor i receptor de llum: Quan és adequat que hi hagi un objecte generador de llum (una làmpada) i quin serà el receptor. Quin diàleg s’establirà amb l'espai i amb l'usuari. La llum en un espai tancat i en un espai obert.
Activitats formatives
Treballs sobre la percepció de la realitat (25%).
Treballs d’interpretació de la realitat (25%).
Projectes sobre l’imaginari (50%).
Es faran treballs consecutius setmanals durant tot el curs que s'hauran de portar a classe per exposar, discutir i corregir. Aquests treballs partiran de l'observació pròpia o d'indicacions que farà el professor sobre quadres de pintura, texts literaris, pel·lícules o imatges publicitàries. Els treballs podran ser maquetes, prototips, text escrit o dibuix de representació, depenent del treball.
També es faran, alternativament, projectes d'il·luminació d'algun espai comú com pot ser el hall d'un hotel, o l'entrada d'un edifici públic. Així com d'un espai exterior i d'un espai particular i intim (un habitatge o un restaurant). Aquests treballs, a més de text i dibuix de representació, hauran d'estar explicats amb un programa de dibuix tècnic.
Sistema d’avaluació
Avaluació continuada
L’objectiu de l’avaluació continuada és que l’estudiant pugui conèixer el seu progrés acadèmic al llarg del seu procés formatiu per tal de permetre-li millorar-lo. A partir de la segona matrícula, l’avaluació de l’assignatura podrà consistir, a decisió del professor, en una prova de síntesi, que permet l’avaluació dels resultats d’aprenentatge previstos en la guia docent de l’assignatura. En aquest cas, la qualificació de l’assignatura correspondrà a la qualificació de la prova de síntesi.
Normativa general d’avaluació
Per considerar superada una assignatura, caldrà que s’obtingui una qualificació mínima de 5,0.
Una vegada superada l’assignatura, aquesta no podran ser objecte d’una nova avaluació.
Es considerarà “No Avaluable” (NA) l’estudiant que no hagi lliurat totes les evidències d’aprenentatge o no hagi assistit al 80% de les classes sense haver justificat les absències. En cas d’absència justificada, l’estudiant s’ha de posar en contacte amb el professor en el moment de la reincorporació per determinar la recuperació de les activitats a les quals no hagi assistit.
En cas que l’estudiant realitzi qualsevol irregularitat que pugui conduir a una variació significativa de la qualificació d’un acte d’avaluació, es qualificarà amb 0 aquest acte d’avaluació, amb independència del procés disciplinari que s’hi pugui instruir. En cas que es produeixin diverses irregularitats en els actes d’avaluació d’una mateixa assignatura, la qualificació final d’aquesta assignatura serà 0.
Procés de revisió
La revisió es pot sol·licitar al professorat corresponent i es realitzarà durant la setmana indicada al calendari lectiu.
Procés de reavaluació
No es contemplen sistemes de reavaluació en els casos de les pràctiques externes, els TFG, i les assignatures / activitats formatives que, pel seu caràcter eminentment pràctic, no ho permeten.
Per participar a la reavaluació l'alumnat ha d'haver estat prèviament avaluat en un conjunt d'activitats el pes de les quals equivalgui a un mínim de dues terceres parts de la qualificació total de l'assignatura o mòdul.