Disseny i institucions culturals

El disseny d’institucions culturals i les institucions del disseny, l’art i l’arquitectura centren l’interès d’aquesta assignatura dedicada a la gestió, l’accés i la organització de la cultura. A partir d'exercicis pràctics, lectures compartides, i visites a galeries, espais, i projectes, els estudiants s’aproximaran a una comprensió dels processos d’institucionalització, l’entorn professional, els models organitzatius, i els coneixements necessaris per crear un projecte cultural propi.

Gràcies a la col·laboració del Disseny Hub, els estudiants coneixeran in situ el conjunt d’entitats, la seva gestió interna, les seves funcions, activitats i plans de futur. Un treball que els portarà a elaborar una contribució per enfortir, alterar, o aprofundir la visió, els objectius i el programa del Hub.

L’assignatura és una oportunitat per pensar com participem, creem, i gestionem la cultura en el context local de Barcelona i L’Hospitalet. Exercint la imaginació crítica, el treball en grup, el disseny especulatiu, i el posicionament ètic, els estudiants adquiriran eines bàsiques per analitzar les institucions culturals i proposar altres marcs de gestió, producció i relació.

- Descarrega la guia docent 

Informació

Codi
105749
Crèdits
6
Curs
3
Semestre
2
Idioma
Català
Espanyol