EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Raúl Oliva

Màlaga, 1978.

Raúl Oliva Santos és Doctor Arquitecte. Va cursar gran part de la carrera en l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Sevilla de la Universitat de Sevilla i finalitzo els estudis a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès de la UPC, (Barcelona, 2003). Té un Màster Oficial en Teoria i Història de l'Arquitectura per la Universitat Politècnica de Catalunya, (Barcelona, 2010), i amb la seva Tesi Doctoral “Avances tecnológicos en representación gráfica: su influencia en el diseño arquitectónico” va obtenir la qualificació Cum Laude, (Barcelona, 2016).

Docència

És professor de les assignatures Introducció al projecte de disseny, i de Física aplicada al disseny (des 2009-2010) de primer curs de Grau de Disseny, a EINA, on imparteix classes des del curs 2003-2004. És professor també (des 2011-2012) en el Màster en Intervenció i Gestió del Paisatge i del Patrimoni de la Universitat Autònoma de Barcelona, i (des 2014-2015) en el Màster de Diseño de Interiores y Gestión del Proyecto de la Universitat de Sevilla.

Activitat professional / Recerca

Treballa per compte propi en el seu Estudi d'Arquitectura i Interiorisme Raúl Oliva Arquitectos, per tot el territori nacional, realitzant projectes d'edificació i urbanisme.

Va ser fundador de l'Estudi d'Arquitectura i Disseny tres arquitectes associats, (Barcelona, 2004), on després de la carrera va començar la seva activitat professional compaginant amb la seva tasca com a docent i amb col·laboracions continuades amb eminents Estudis d'Arquitectura com Archi21, Tribobes, FFPV Arquitectura, Jaume Avellaneda Arquitecte...

Ha assistit com a ponent a nombrosos congressos d'Arquitectura entre els quals es pot destacar:

En el marc de la representació gràfica ha realitzat nombrosos encàrrecs entre els quals destaca la Imatge artística digital “L'Esplendor de la Pedrera ”, encàrrec realitzat per la Fundació Caixa Catalunya, Obra Soci-Cultural, amb motiu de l'Exposició "L'Esplendor de les Ruïnes" que va tenir lloc a l'edifici de La Pedrera, (Barcelona, 2005). I el projecte de crítica arquitectònica “Arquizofrènia. Projecció Ruïnosa de l'Arquitectura contemporània de Barcelona”, que comprenia d'una sèrie limitada de làmines d'edificis emblemàtics de la ciutat en estat realista de ruïna, al costat d'una publicació en format llibre on s'assentava el cos teòric del treball (Barcelona, 2014).

Publicacions

Obra

Per mitjà de l'Estudi d'Arquitectura i Interiorisme RaúlOlivaArquitecto S.L.:

E I N A