EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. Adscrit a la UAB

Professorat

Pep Brocal

Terrassa, 1967.

És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Sant Jordi de Barcelona, dins l'especialitat de Pintura (1985/91) i Màster en Animació i Noves Tecnologies al Centre Calassanç (Escoles Píes, Barcelona, 1996/97).

DOCÈNCIA

Té experiència docent en l’àmbit del Còmic, a l’Escola Joso (Sabadell, 1996/1997), des de la il·lustració, a l’Escola Professional de la Dona (Barcelona, 2000/01), i des de 2006, imparteix el taller d’il·lustració per a revistes dins el postgrau d’il·lustració infantil (Barcelona, 2006/2010), a EINA.

ACTIVITAT PROFESSIONAL / RECERCA

El 1984 va iniciar-se de manera professional en el còmic. Va publicar diverses sèries i personatges a les revistes Cairo, Zona 84, Totem, Viñetas, Mister K, NSLM, CO&CO, Ruta 66, Tretzevents, Cavall Fort, El Manglar, etc, i als suplements de diaris com La Vanguardia, ABC, El Mundo, Hora Nova o El País. Va coeditar la revista de còmic independent "Mr. Brain presenta…", i compilar l’àlbum "Vgirl" amb guió de Felipe Hernández Cava. Del 1994 al 2008 va publicar les històries del detectiu "Maurici Bonull" a la revista Cavall Fort. Des de l’any 1989 i fins al dia d’avui la seva carrera d’il·lustrador compta amb treballs per a Edicions Proa, Enciclopèdia Catalana, La Galera, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Teide, Edebé, Beascoa, Barcelona Multimedia, Random House, MacMillan, Pearson, Casals, Editorial Molino, RBA, Anaya, Santillana, Cruïlla, Bromera i Animallibres, entre d’altres. Ha il·lustrat contes, articles de revistes, cartells d’espectacles, d’esdeveniments culturals i de teatre, ha fet cobertes per a adults i il·lustració de llibres per a infants i joves. Porta cinc anys explorant la xilografia juntament amb Blanca Hernández, amb qui desenvolupa edicions tant en serigrafia com en gravat en fusta de petit format, així com curtes edicions artesanals de llibre xilografiat. Des del 2010 és coeditor de Badabum Edicions Especials juntament amb Laura Miyashiro i Blanca Hernández. Es tracta d'una plataforma pròpia de publicació independent on experimentar amb productes que les editorials a l’ús consideren, avui, terra de ningú per semblar no competitius. Fins ara, Badabum ha editat obra gràfica, cartells en serigrafia i xilografia, llibres desplegables, còmics, jocs òptics i altres objectes especials, numerats i signats per cada autor i concebuts com una peces artístiques.

PUBLICACIONS

(Només es llisten les 5 més recents)

D'un total de més d'una cinquantena de títols de llibres il·lustrats, alguns han estat traduïts al valencià, per Bromera; al castellà, per Editorial Algar; a l’euskera, per Elkarlanean Argitaletxea i Erein Argitaletxea; al gallec, per Edicións Xerais; a l’asturià, per Llibros del Pexe; a l’alemany, per Pabst & Pesch; i al francès per Bang Ediciones.

OBRA (darreres exposicions, fires i festivals)

E I N A